Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2016, 14:48
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Nechce sa ti šliapať na bicykli? S elektrickým kolesom ho premeníš na pohodlný dopravný prostriedok

TECH
Uložiť Uložené

Šikovné a pohodlné riešenie pre každého lenivca.

Nie každý preferuje fyzickú námahu pri presune z bodu A do bodu B, a preto sa môže niečo také, ako koleso s vlastným motorom a batériou celkom užitočne hodiť. Tento zaujímavý nápad sa objavil na crowdfundingovom webe Kickstarter a behom naozaj krátkej chvíle vyzbieral oveľa viac, ako pôvodne na realizáciu potreboval, takže o úspech má už viac-menej postarané. A nakoľko mu do konca zostáva ešte viac ako 40 dní, finančná pomoc narastie do oveľa väčších rozmerov. O čo však ide?

Nechce sa ti šliapať na bicykli? S elektrickým kolesom ho premeníš na pohodlný dopravný prostriedok
Zdroj: www.kickstarter.com

Koleso GeoOrbital s unikátnym mechanizmom, ktoré by malo v blízkej budúcnosti dostať aj vlastný patent, poskytne po nasadení na konštrukciu obyčajného bicykla jazdu bez toho, aby sme museli stále namáhavo šliapať prostredníctvom prítomných pedálov. Upravený dopravný prostriedok tak dokáže ísť rýchlosťou niečo cez 30 kilometrov za hodinu a batéria na jedno nabitie zvládne za pomoci občasnej fyzickej aktivity vzdialenosť do 80 kilometrov, pričom máme k dispozícii aj možnosť rýchlej výmeny zdroja energie. Samotná inštalácia je navyše rýchla a podľa dostupných informácií nebude problém ani s kompatibilitou, pretože by si malo koleso rozumieť s takmer všetkými bicyklami od rôznych značiek. Samotné ovládanie elektroniky prebieha cez maličké zariadenie, ktoré sa umiestni priamo na riadidlá. A ak pôjde všetko podľa plánov, prvé kusy dorazia zákazníkom už tento november.

Domov
Zdieľať
Diskusia