Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2016, 21:36
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple dá dvojitý fotoaparát iba 5.5-palcovému iPhone 7 Plus. Menšia verzia zostane pri klasike

TECH
Uložiť Uložené

O nadchádzajúcej generácii iOS smartfónu vyplávali na povrch ďalšie zaujímavé informácie. Unikátnu foto výbavu vraj dostane iba veľký iPhone.

Prominentný analytik, ktorý sa zaoberá spoločnosťou Apple a jej portfóliom, tvrdí, že iPhone 7 Plus bude jediným tohtoročným modelom s dvojitým fotoaparátom na zadnej strane konštrukcie. Novú hardvérovú kombináciu bude mať zrejme na starosti izraelská spoločnosť LinX Technology realizujúca vývoj špeciálnych modulov pre smartfóny. A to nie len s dvojitým, ale aj trojitým či dokonca štvoritým foto senzorom. Spoločnosť prešla pod krídla Apple ešte v roku 2015 a zatiaľ, čo o skutočnej cene obchodu nikto z verejnosti nič nevie, odhady odborníkov hovoria o zhruba 20 miliónovej sume v dolároch. Analytik Ming-Chi Kuo zároveň prezradil aj to, že iPhone 7 a iPhone 7 Plus dostanú mierne vylepšené dizajnové prevedenie súčasnej generácie. A najväčším hardvérovým vylepšením bude spomínaný fotoaparát s kvalitami na úrovni niektorých dostupnejších zrkadloviek.

Apple dá dvojitý fotoaparát iba 5.5-palcovému iPhone 7 Plus. Menšia verzia zostane pri klasike
Zdroj: www.macrumors.com

Okolo dvojitého fotoaparátu v nadchádzajúcom iPhone sa doteraz objavilo hneď niekoľko zaujímavých únikov a niekde bola dokonca zachytená aj zadná časť konštrukcie s dobre viditeľnou zmenou. Zábery sú však, ako zvyčajne, rozmazané a niektoré z nich sú bez akýchkoľvek pochýb aj schválne podstrčeným podvrhom. Špekulácií o tejto zmene je ale jednoducho tak veľa, že si získala skutočne veľkú dôveryhodnosť, hoci do predstavenia zostáva ešte zopár mesiacov. V predchádzajúcich článkoch sme taktiež rozoberali, aké vylepšenia a výhody zmena podľa všetkého už tento september možno prinesie. Podľa webu MacRumors môžeme celkom vážne počítať aj s tým, že fotoaparát už nemusí v 5.5-palcovej verzii vôbec vytŕčať, pretože nové moduly disponujú kompaktnejšími rozmermi.

Domov
Zdieľať
Diskusia