Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2016, 15:55
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Čítanie microSD kariet aj popri nabíjaní. Dash-i je elegantný a kompaktný doplnok pre každý iPhone

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Absenciu slotu na dodatočné rozšírenie úložného priestoru si môžu používatelia iOS zariadení vykompenzovať vďaka tejto užitočnej pomôcke, ktorá si rozumie aj s 200 GB kartami.

Pokiaľ patríte medzi milovníkov iPhone, určite ste pri plnej kapacite smartfónu aspoň raz pocítili pocit bezmocnosti, pretože ste okrem otravnej zálohy do cloudu alebo vymazania nepotrebných súborov nemohli spraviť nič iné. Majitelia niektorých modelov s operačným systémom Android aspoň majú možnosť použiť microSD karty, ale v prípade produktov s logom nahryznutého jabĺčka nie je nič také k dispozícii. A keďže vynaliezaví jedinci vedia prísť takmer vždy na alternatívne riešenie, existujú doplnky, ktoré umožnia využívanie miniatúrnych externých kariet, hoci to samotná konštrukcia neumožňuje. Dash-i predstavuje jeden z tých lepší kúskov, pretože kombinuje nielen čítačku so slotom na pripojenie nabíjačky, ale aj elegantné konštrukčné prevedenie z hliníku či kompaktné rozmery, ktoré zlepšia ergonómiu pri používaní. A aby toho nebolo náhodou málo, rozumie si aj s 200 GB microSD kartou, takže poskytne naozaj bohaté rozšírenie úložného priestoru. Výrobca, ktorý okrem iného stál za podobným doplnkom i pre Android smartfóny, spustil pred pár dňami kampaň na crowdfundingovom webe Kickstarter, kde sa mu k dnešnému dňu podarilo vyzbierať viac ako 25-tisíc amerických dolárov, pričom potreboval o 5-tisíc menej. Na konto však nejaký ten dolár ešte určite pribudne. Do konca totiž zostáva ešte 30 dní. Na výber dostanú zákazníci z dvoch prevedení, jedno so slotom a druhé zase bez slotu, ktorý poslúži na pripojenie Lightning konektoru nabíjačky. Cenovky sa pohybujú na úrovni 25 a 30 dolárov. Podporovateľov kampane vyjde čítačka iba 18 dolárov a po splnení určitých podmienok dostanú lepšie prevedenie úplne zdarma.

Čítanie microSD kariet aj popri nabíjaní. Dash-i je elegantný a kompaktný doplnok pre každý iPhone
Čítanie microSD kariet aj popri nabíjaní. Dash-i je elegantný a kompaktný doplnok pre každý iPhone

Domov
Zdieľať
Diskusia