Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2015, 20:58
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Lamborghini sa chystá vytiahnuť eso z rukáva. Nové, len 30-kusové HyperVeloce má mať až 800 koní!

TECH
Uložiť Uložené

Po nedávnom potvrdení vzniku otvoreného SuperVeloce sa naozaj nečakane dozvedáme o príchode vyše 800-koňového modelu HyperVeloce.

Na blížiacej sa výstave tradične zameranej na promenádu nových a inak zaujímavých automobilov v Pebble Beach dôjde k oficiálnemu odhaleniu avizovaného Aventadoru LP750-4 SuperVeloce Roadster. Tým to však podľa najnovších informácií zo strany Lamborghini nekončí, práve naopak, keďže Taliani majú naplánované odhaliť súčasne dve novinky. V čase, keď sa celý svet v danej kategórii sústredí na čoskoré odhalenie oficiálne predstavenie výkonnejšieho a odľahčeného Ferrari F12 Berlinetta, modelu, ktorý sa nakoniec nebude volať F12 GTO ani F12 Speciale, ale F12 VS, respektíve Versione Speciale, sa kompetentní zo Sant'Agaty chystajú prísť s mimoriadne exkluzívnou záležitosťou pod (pracovným?) názvom HyperVeloce.

Samozrejme, ako môžeme už teraz predpokladať, postavený bude na základoch súčasného Aventadora, rovnako s pravdepodobnosťou, ktorá hraničí s istotou pôjde o automobil počítajúci s osvedčeným 6,5-litrovým dvanásťvalcom. Poháňané by mali byť obe nápravy, zatiaľ čo pred tou zadnou by mala byť v duchu tradícií umiestnená oná motorizácia. Tá by pritom mala ponúkať novému super/hyperšportu výkon až 588 kW / 800 koní, čím by šlo o vôbec najvýkonnejšie produkčné Lamborghini. O jeho sériovosti zatiaľ nevieme, šepká sa však o obmedzenom počte len 30 kusov. Dvadsiatka z nich by pritom mala byť vo verzii kupé, zvyšných desať by mal reprezentovať otvorený Roadster. Vo výsledku by malo ísť o akúsi ultra-exkluzivitku v štýle predošlých raritných modelov ako Reventon či Veneno (na ilustračnom obrázku nižšie). Podobu chystanej perličky zatiaľ vôbec nepoznáme, nakoľko nedošlo ani k zachyteniu exemplárov počas testovania. Jej príchod je tak naozaj veľkým prekvapením. Viac sa dozvieme určite už čoskoro. 

Lamborghini sa chystá vytiahnuť eso z rukáva. Nové, len 30-kusové HyperVeloce má mať až 800 koní!
Domov
Zdieľať
Diskusia