Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júna 2015, 12:35
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

NHL sa dočká radikálnej zmeny v pravidlách, ktorá sľubuje atraktívnejšie predĺženia

ŠPORT NHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ak zápas nenájde rozuzlenie počas 60 minút, príde na rad päťminútové predĺženie troch proti trom.

Sezóna 2014/2015 skončila už pred pár dňami a my poznáme víťaza Stanley Cupu. Zatiaľ čo si Chicago Blackhawks užíva hrátky s pohárom, hráčska asociácia NHLPA si láme hlavu nad tým, ako ešte vylepšiť pravidlá v najprestížnejšej lige sveta. Pre dobro tímov sa rozhodli zredukovať množstvo hráčov počas predĺžení. V aktuálnom formáte sa v prípade nerozhodného stavu dostal zápas extra 5 minút, kde sa za každý tím postavili na ľad štyria hokejisti. Revolúcia prinesie zmenu a od budúcej sezóny si v predĺžení zahrajú len traja hráči plus brankár. Hlavným dôvodom pre učinenie tohto prekvapivého rozhodnutia je zníženie počtu stretnutí, ktoré skončia nájazdmi. Aj keď by sme ako diváci mohli mať opačný názor, u trénerov nie sú práve obľúbené, keďže postrádajú objektivitu. Len pre predstavu, v poslednom ročníku skončilo samostatnými nájazdmi až 170 duelov.

Novinku už úspešne odhlasovali generálni manažéri klubov NHL, avšak ešte pred jej zavedením do pravidiel sa musí zhodnúť aj Rada guvernérov, čo však americké média považujú už len za formalitu. Uvidíme v nasledujúcom ročníku viac individuálnych akcií veľkých hviezd počas päťminútových predĺžení?

Ostáva nám len dúfať, že sa nebudeme musieť rozlúčiť s nádhernými hokejovými momentami alá Patrick Kane z nájazdov.

Domov
Zdieľať
Diskusia