Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2015, 13:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Vráti Battlefront hry zo sveta Star Wars na vrchol?

TECH
Uložiť Uložené

EA a DICE spoločne odhalili nový prídavok do hernej série Star Wars s podtitulom Battlefront. O čo v hre pôjde a kedy vyjde?

Klamal by som, keby som tvrdil, že som očakával od Battlefrontu niečo takéto. To, čo však bolo ukázané na E3 konferenciách ma posadilo na zadok. Kultový soundtrack, návrat do milovaného univerza, známe bitky, postavy a mnoho ďalšieho. Veľa vecí sa zapríčinilo o to, že včerajšie gameplay trailery mali taký obrovský úspech. Rozhodol som sa preto, že sa Battlefrontu pozriem bližšie na zúbok a som si istý, že to ocenia viacerí, nielen milovníci Star Wars. 

Ide o multiplayerovú akciu vyvíjanú štúdiom DICE (Battlefield: Bad Company 1, 2, BF 3 a 4 atď.) pod záštitou EA, ktoré má práva na produkciu hier z tohto univerza. Všetci dobre vieme, ako dopadli posledné hry od DICE. Bolo to najmä kvôli tomu, že sú pod EA a im práve na kvalite hier nezáleží ani tak veľmi, ako skôr na včasnom release, pekných zárobkoch a ryžovaním značiek. My budeme pevne dúfať, že to nebude prípad hier Star Wars. Nakoniec, aj u EA sú si vedomí, že toto jednoducho pokaziť nemôžu. Iste, nie je to taký tlak, aký leží na pleciach J. J. Abramsa, ale aj tak. Len nech skúsia Battlefront pokašľať. Vyhoria im serverovne. 


Z poskytnutých informácií a záberov však môžeme hovoriť o jednom z najväčších prekvapení E3. Celé to začalo perfektným (aj keď zohratým, ako to už u DICE býva) gameplayom z multiplayeru, ktorý ukázal aktuálnu verziu hry. Už keď u ničom inom, u EA si aspoň môžeme byť istí, že svoje hry nebude downgradovať, respektíve nezačnú s ich prezentáciou v nereálnom vizuáli. Star Wars ale 5 mesiacov pred vydaním vyzerá jednoducho úžasne, či už graficky, alebo lákavou hrateľnosťou.

Tá nám bola poskytnutá v brilantom zábere na súboj na planéte Hoth, inšpirovanom Empire Strikes Back. Videli sme rôzne rasy, zbrane, nádherné prostredie, množstvo vozidiel a strojov, súboj so svetelným mečom, Vadera, Luka, no proste všetko, čo robí Star Wars tým, čím je. Na rôznych mapách, ktoré sa inšpirujú ako pôvodnou, tak aj prequelovou trilógiou, budeme môcť hrať až so 40 hráčmi. 

Battlefront sa zameria na boje medzi Alianciou a Impériom a zachytí udalosti medzi IV. a VI. epizódou. Dodatočne bude do hry zadarmo pridané DLC, ktoré hru obohatí o planétu Jakku. Tá nám bola ukázaná ako v prvom, tak aj druhom teaseri a určite zohrá v deji The Force Awakens veľkú rolu. Hra a filmy budú vzájomne previazané. Mali by sme sa dokonca dočkať bitky, ktorá nám ukáže dôvod, prečo je v druhom teaseri na začiatku vidieť stroskotaný Star Destroyer. Jednoducho, máme sa na čo tešiť. 

Vráti Battlefront hry zo sveta Star Wars na vrchol?

Titul údajne nebude obsahovať singleplayer, budeme hrať stále online, respektíve budú vybrané misie naprieč pár planétami, ktoré prejdeme so spoluhráčmi alebo bez nich. Niektoré z nich dokonca ponúknu možnosť hrať za Darth Vadera či legendárneho Boba Fetta. Vo videu vyššie sme ale boli svedkami aj súboja Vadera s Lukom. Zatiaľ ale nevieme, kedy budeme môcť prebrať oťaže nad týmito silnými postavami. Zrejme tak bude môcť učiniť len jeden hráč za kolo, či sa bude môcť vrátiť do boja aj po smrti však nevieme. Informácií jednoducho až tak veľa nie je. Na mapkách bude maximálne 40 hráčov, v niektorých módoch sa ten počet aj zredukuje. Nemusíte sa ale obávať, že to bude poňaté minimalisticky. Budeme lietať v X-Wingoch, ale aj napríklad v Millenium Falcone, aj keď nikdy nie voľne vo vesmíre. Vozdiel ale bude viac. Dočkáme sa TIE Fighterov, speederov, AT–ST či AT-AT Walker. Tešit sa potom  môžeme aj na co-op a akási Horde mód pre dvoch (možno aj viacerých hráčov, bude záležať od mapky) hráčov, ktorý nám bol aj prezentovaný v krátkom videu. V ňom by nás malo čakať 15 vĺn, pričom proti nám Impérium najprv vyšle Stormtrooperov, aby nás na konci chcelo zničiť s TIE Fightermi či AT-ST Walkermi. V každom prípade to vyzerá taktiež veľmi sľubne.

Dobrou správou je, že munícia už nebude zohrávať až takú veľkú úlohu. Primárne zbrane sa prehrievajú, nemusíte tak behať po mapke a hľadať náboje. Mieridlo je počas behu stabilné, používať môžete aj „mini jetpacky“, ktoré vám umožnia rýchly presun a hlavne prístup k vysokým miestam. Čo sa týka súbojov so svetelnými mečmi, obrana bude klasická, presne ako z filmov, kedy budeme strely nepriateľov odrážať. Ak však chceme použiť telekinézu, ktorá bude mať pravdepodobne len formu odstrčenia nepriateľov (silno ale pochybujem, že jedným ťahom zabijete troch protihráčov naraz, skôr pôjde o omámenie, respektíve odhodenie). Na funkčnosť a systém boja lightsaber vs lightsaber si ešte musíme počkať, no rozhodne ide o veľmi náročný aspekt, s ktorým sa vývojári museli popasovať. Snáď bude zábavný a nie QTE. 

Čo sa týka dizajnu máp, k dispozícii budú pravdepodobne zákopy, respektíve rôzne podoby krytia. Na určitých miestach potom budú rozmiestnené rôzne gadgety a zbrane. Walkeri či stíhačky tak bude môcť zničiť hocikto. V predstavenom móde, nazvanom Walker Assault (potvrdené boli aj Supremacy, Fighter Squadron, Blast, Drop Zone, Cargo, pričom sa ich pár ešte má odhaliť), budú musieť Rebeli spojazdniť Uplink systém, jednoducho prenesené a vysvetlené by asi bolo porovnanie s Rush módom v Battlefielde, konkrétne v BC2. Nakoniec, robí to DICE, určite si zobrali mnohé aj zo svojich predošlých hier. Dôležitá zmena je, že oproti BF hrám ponúkne SW aj možnosť zmeny pohľadu. K dispozícii bude First Person a Third Person view. Okrem máp, ktorých bude snáď dostatočne veľa (čo je ale pri hrách od EA dosť problém), sa dostaneme aj na rôzne planéty. Na výber bude Endor, Hoth, Tatooine či Sullust, fanúšikom ságy sú viac než povedomé a tak už asi aj tešia, ako približne budú boje vyzerať. 

Vráti Battlefront hry zo sveta Star Wars na vrchol?

Stačí sa pozrieť na obrázky a človek je hneď v nostalgii a v nemom úžasne. Čaká nás veľkolepá a pravdepodobne aj dlhodobá návšteva ďalekej galaxie, ktorou nás budú sprevádzať všetky obľúbené postavy z pôvodnej trilógie, Vadera, Luka, Boba Fettu či samotný Millenium Falcon nevynímajúc. Ďalšie informácie vám poskytnem hneď, ako sa objavia, no a určite budeme netrpezlivo očakávať aj nové gameplay zábery, o cinematic traileri ani nehovoriac. Star Wars trailery mali, nakoniec, vždy gigantický potenciál, viď cinematic pre expanziu Knights of the Fallen Empire pre SWTOR. Star Wars: Battlefront vyjde pre Xbox One, PS4 a PC v USA 17. novembra, v Európe potom asi 20. novembra. 

Vráti Battlefront hry zo sveta Star Wars na vrchol?

Vráti Battlefront hry zo sveta Star Wars na vrchol?

Vráti Battlefront hry zo sveta Star Wars na vrchol?

Vráti Battlefront hry zo sveta Star Wars na vrchol?

Vráti Battlefront hry zo sveta Star Wars na vrchol?

Vráti Battlefront hry zo sveta Star Wars na vrchol?

Vráti Battlefront hry zo sveta Star Wars na vrchol?

Vráti Battlefront hry zo sveta Star Wars na vrchol?

Vráti Battlefront hry zo sveta Star Wars na vrchol?

Vráti Battlefront hry zo sveta Star Wars na vrchol?
Domov
Zdieľať
Diskusia