Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2015, 10:29
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Tipy od značky Honor: Ako získať skvelé fotky z mobilu?

TECH TIPY A TRIKY
Uložiť Uložené

Fotografovanie je veda. Poďme sa spoločne pozrieť na 5 základných elementov, ktoré zohrávajú hlavú rolu pri kvalitnej snímke.

Moderné smartphony dnes v kvalite snímok prekonajú väčšinu kompaktov. Porovnávanie fotiek z mobilných zariadení s výsledkami, ktoré podávajú zrkadlovky však vyvoláva vášnivé diskusie. Slovenské zastúpenie značky mobilných telefónov Honor prináša 5 tipov, ako sa kvalite snímok z mobilu čo najviac priblížiť tým, ktoré produkujú zrkadlovky.

Zakázaný zoom

To, čo využívajú mobilné telefóny, nie je zoom optický, ale digitálny, ktorý obrázok zväčší a oreže. Ak je taký výsledok žiaduci, dosiahnete ho v každom grafickom editore pre úpravu fotiek a vyhnete sa zrnitým, deformovaným snímkam, ku ktorým využívanie zoomu v mobile vedie.

Snímok urobte hneď niekoľko

A to z rôznych uhlov pohľadu aj vzdialeností. V dobe digitálnej technológie už množstvo fotiek nie je ničím obmedzované. Na väčšej obrazovke počítača potom v pokoji vyberiete tie najlepšie snímky. Možno budete sami prekvapení, aký medzi nimi môže byť rozdiel, hoci vznikli len pár sekúnd po sebe.

Tipy od značky Honor: Ako získať skvelé fotky z mobilu?


Tipy od značky Honor: Ako získať skvelé fotky z mobilu?

Používajte editory, s rozumom

Na vyššie spomínanom počítači môžete fotky upraviť k obrazu svojmu. Obdobné funkcie však zastanú aj editory pre mobilné zariadenia. Bezpočet šikovných aplikácií, z ktorých mnohé sú zadarmo, môže vylepšiť vašu fotku priamo v telefóne. Aj tu však platí, že nič sa nemá preháňať, aspoň pokiaľ plánujete zostať v žánri fotografie a nie abstraktného umenia.

Prekliate osvetlenie

V zhoršených svetelných podmienkach, napríklad na párty, je tak potrebné hľadať akékoľvek náznaky svetla a využiť ich vo vlastný prospech. Fotografovať v slabom osvetlení je jedna z najzložitejších vecí, a to aj s lepšou technikou než akou je mobilný telefón, avšak na trhu už existujú telefóny s dvojitými objektívmi, ako napríklad novinka Honor 6+ Honor 6+, ktoré umožnia snímkam získať dvojnásobok svetla a nežiaduci šum tým eliminujú.

Rozostrenie pozadia snímky

Zvlášť pri fotení portrétov umožňuje optika zrkadloviek zaostrenie na tvár a naopak rozmazanie pozadia za fotografovaným. Vďaka tomuto efektu ešte viac vystúpi fotografovaný objekt do popredia a výsledná kompozícia dovoľuje upútať pozornosť presne tam, kam fotograf zamýšľa. Kým fotoaparáty bežných fotoaparátov podobného efektu nedocielia, duálna kamera smartphonu Honor 6+ dáva užívateľom možnosť si s hĺbkou ostrosti pohrať.

Tipy od značky Honor: Ako získať skvelé fotky z mobilu?
Tipy od značky Honor: Ako získať skvelé fotky z mobilu?

Viac o unikátnom smartphone Honor 6+ nájdete tu.

* Článok je sponzorovaný obsah *

Domov
Zdieľať
Diskusia