Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2015 o 19:10
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

V BBC oficiálne končí aj Richard Hammond a James May. Dočkáme sa vlastnej show?

TECH
Uložiť Uložené

Čo bude so svätou moderátorskou trojicou, máme sa na čo tešiť?

Dianie okolo najznámejšieho motoristického programu Top Gear nebolo azda nikdy tak sledované a pretriasané ako v súčasnosti, a to bez toho, aby prebiehalo samotné vysielanie. Kauza okolo suspendovania Jeremyho Clarskona vyústila k jeho výpovedí a následnému odchodu z najsledovanejšej automobilovej show na svete. Internet tak zaplavilo množstvo scenárov, čo bude s Top Gearom ďalej, respektíve, ako sa k danej skutočnosti postavia zvyšní dvaja Clarksonovi kolegovia, Richard Hammond a James May. V týchto dňoch do budúcnosti programu, nad ktorou visí veľa otáznikov vrhlo nové svetlo práve spomínaná moderátorská dvojica. Ako sa vyplavilo na povrch, k predĺženiu zmlúv zo strany BBC nedošlo ani v ich prípade, čo znamená hlavne to, že s týmto televíznym gigantom sa lúčia aj oni, a koniec Top Gearu takého, akého ho poznáme, je definitívny.

Hammond s Mayom tak dávajú opäť jasno najavo, že bez svojho parťáka nemienia pokračovať. Ich spoločná budúcnosť a plány sú však otázne. Hammond sa síce vyjadril, že do dôchodku sa zatiaľ nechystá, je otázne, či vznikne obdobná show, v ktorej budú pokračovať v tom, čo im išlo najlepšie a vďaka čomu ich ľudia milovali (nenávideli). Ponúk z konkurenčných televízií je stále viac a viac, rovnako sa stále hovorí o ich vlastnom programe a činnosti, ktorá bude pre ich fanúšikov možno v niečom nová. Pokiaľ ide o BBC a ich "vyprahnutý" Top Gear, ten najnovšie stojí už len na pleciach Stiga, čo napovedá aj ich vlastný web, kde na backgrounde ostal už len on, ako tajomná postava. Zo začiatku televízia jasne naznačovala, že v ako takom vysielaní chcela pokračovať. Hovorilo sa o viacerých náhradníkoch (ukázalo sa, že šlo len o klebety), avšak v momente, keď sa ukázalo, že odchádza celá svätá trojka, pravdepodobne aj Top Gear, ktorý by musel dostať úplne inú podobu je zjavne mŕtvy. Alebo nie? V kuloároch sa šepká o pokračovaní, medzičasom by ale malo dôjsť k úplnej zmene formátu, ktorý by si mal zakladať serióznosti. Uvidíme. V každom prípade je však produkcia programu pod názvom Top Gear bez minimálne jedného z odídených moderátorov viac než odvážna.

V BBC oficiálne končí aj Richard Hammond a James May. Dočkáme sa vlastnej show?
Domov
Zdieľať
Diskusia