Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2015, 20:30
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nový Del Torov gotický horor Crimson Peak s Lokim v hlavnej úlohe odkrýva svoje hrôzy

FILMY A SERIÁLY GUILLERMO DEL TORO HOROR
Uložiť Uložené

Prvý trailer pre Crimson Peak sľubuje napätie, poriadnu dávku strachu, ale aj príbeh, ktorý snáď konečne prinesie do žánru hororov svieži vzduch.

Nový Del Torov gotický horor Crimson Peak s Lokim v hlavnej úlohe odkrýva svoje hrôzy

Horory upadajú a upadajú a rozhodne sa to v nasledujúcich rokoch nezlepší. Žáner je za posledné roky vycicaný do morku kosti a vie to aj Guillermo del Toro, ktorý priaznivcov tohto štýlu potešil so seriálom Strain, ktorý sa dočká aj druhej série. Po ňom však prešiel na vyšší level, keďže sa rozhodol natočiť celovečerný gotický horor s perfektným hereckým obsadením a zaujímavým spracovaním, pričom sa snaží oblúkom vyhýbať zabehnutým klišé. Ruku na srdce, akýkoľvek nápad pre podarený horor by však už asi v dnešnej dobe takého kvanta béčkových hororov nemohol byť veľmi originálny. Trailer sa mi ale páči. Del Tora mám rád, jeho filmy vždy uvítam, hoci sa jedná aj o horor, žáner, ktorý mi je absolútne cudzí. Ostáva dúfať, že pocit tajomna a nebezpečia nás bude sprevádzať aj v kine. Tam by sme sa mali dočkať aj psychologického rozloženia postáv, poriadnych „ľakačiek“, ale snáď aj precíznych hereckých výkonov a skvelého spracovania. 

Príbeh Crimson Peaku hovorí o následkoch rodinnej tragédie, po ktorej sa ctižiadostivý autor ocitne medzi láskou pre svoju priateľku z detstva a zvedavosťou svojej sestry. Všetci sa ale dočkajú hrôzy, akú si ani nepredstavovali v dome, ktorý dýcha, krváca a na všetko si pamätá. Novomanžel (Hiddleston) totiž nie je tým, za koho ho považovali a začína ho dobiehať minulosť. Hlavné úlohy patria hercom ako Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston a Charlie Hunnam. Režíruje už spomínaný Guillermo del Toro, ktorý si aj napísal scenár. V kinách od 15. októbra. Viac informácií a ďalšie trailery nájdete v budúcnosti na Filmkulte. 

Nový Del Torov gotický horor Crimson Peak s Lokim v hlavnej úlohe odkrýva svoje hrôzy
Domov
Zdieľať
Diskusia