Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2014 o 19:06
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Street Pong: zábavný spôsob, ako si skrátiť čakanie na semafore

TECH
Uložiť Uložené

Súťaživé typy by to mali ťažšie a do práce by si museli privstať o pár desiatok minút skôr.

Street Pong: zábavný spôsob, ako si skrátiť čakanie na semafore

Patríte aj vy medzi tú väčšiu skupinu ľudí, ktorá z celého srdca nenávidí čakanie na červenej, či už je to z pozície chodca alebo vodiča? V prvom z týchto prípadov pre vás Sandro Engel a Amelie Künzler z prestížnej nemeckej univerzity v Hildesheime našli naozaj efektívne a zábavne riešenie. Prvotný nápad spolu s realizáciou sme mali možnosť vidieť v krátkom videu už v  roku 2012. Projekt sa konečne podarilo dostať do ulíc a v mieste, kde by ste zvyčajne hľadali tlačítko, vďaka ktorému môžete onedlho prejsť bezpečne cez cestu, sa teraz nachádza displej pripomínajúci obrazovku telefónu. Už po prvom dotyku zistíte, že je možné ho prstom ovládať a pokiaľ máte šťastie na druhej strane cesty sa nachádza ochotný a hravý oponent, môžete si s ním zahrať jednoduchú, ale poriadne nákazlivú hru s príznačným názvom, Street Pong.

Okrem súťaženia tak môžete spoznať nových ľudí a kto vie, možno sa raz pouličný digitálny stolný tenis dostane na olympiádu. Zatiaľ je všetko len vo hviezdach, teda vlastne v Nemecku.

Street Pong: zábavný spôsob, ako si skrátiť čakanie na semafore

Domov
Zdieľať
Diskusia