Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2014 o 20:45
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Jaro Halák si vyslúžil titul prvej hviezdy týždňa v NHL

ŠPORT NHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Každý chvíľku, ťahá pílku. Momentálne najúspešnejším Slovákom v zámorí je brankár.

Aj keď ešte stále máme v najvyššej hokejovej lige sveta pomerne dosť zástupcov, nie každý z nich sa môže pochváliť vynikajúcou formou a hernou pohodou. Ako keby toho bolo málo, pridali sa ešte aj nepríjemné zranenia, ktoré zo zápasového diania vyradili až štyroch Slovákov. 

Jaro Halák si vyslúžil titul prvej hviezdy týždňa v NHL
.

Našťastie sa v správnej chvíli opäť dostal do povedomia reprezentačný brankár, Jaroslav Halák. V minulej sezóne síce nebol veľmi výrazný, no môžeme povedať, že si stále udržiaval istý štandard. Avšak to, čo predvádza v aktuálnom ročníku príjemne prekvapuje nielen nás, ale určite aj vedenie ostrovanov, čo by mu mohlo zaručiť pozíciu stálej jednotky, o ktorú momentálne "súperí" s kolegom Johnsonom. Z 24 zápasov sa Jarino postavil do svätyne 16-krát, čo dokázal spolu s tímom premeniť na 12 cenných víťazstiev. A 3-krát dokonca bez inkasovania. Nuž, niet pochýb, že mu konečne ide karta (klop, klop) a už pozajtra sa chystá prelomiť rekord na brankárskom poste New York Islanders v počte víťazstiev v rade. Zatiaľ ich má deväť, čo je zároveň klubové maximum. 

Odporúčané
KVÍZ: Miroslav Šatan či Marián Gáborík? Uhádni, ktorý slovenský hokejista strelil viac gólov v NHL KVÍZ: Miroslav Šatan či Marián Gáborík? Uhádni, ktorý slovenský hokejista strelil viac gólov v NHL 9. marca 2024 o 15:30

Aby toho nebolo málo, v pravidelnom týždennom sumarizovaní si Jarovu skvelú fazónu všimla aj NHL, čo mu prinieslo titul prvej hviezdy týždňa. V hodnotenom období nastúpil na tri zápasy. V každom z nich sa v závere tešil zo zisku dvoch bodov a nezaostával ani v zlepšovaní štatistík. Len 0,95 gólu na zápas a 96,4 percentná úspešnosť z posledného týždňa ho opäť posúva v tabuľke brankárov na vyššie pozície.  

Nedávny bizarný "zákrok" ramenom.

Domov
Zdieľať
Diskusia