Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2014 o 12:28
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Jeep Renegade: Najschopnejšie kompaktné SUV 
prichádza na trh!

TECH
Uložiť Uložené

Legendárna americká značka prináša i na náš trh úplne nový, kompaktný model, ktorý sa rozhodne nebojí terénu.

Na náš trh práve dorazil kompaktný crossover od americkej legendy Jeep, ktorá vďaka svojej filozofii a modelom schopným odviezť vás kamkoľvek a zdolať čokoľvek, patrí medzi najobľúbenejšie značky na svete už viac ako 73 rokov. Úplne nový model v portfóliu značky nesie názov Renegade a už na prvý pohľad spája tradičné, ale i nové dizajnové prvky s kompaktnými rozmermi. Novinka patrí medzi mestské crossovery, no ani zďaleka nezabúda na terénne schopnosti.



Sloboda, originalita, vášeň a túžba objavovať nové obzory a meniť pravidlá hry. Presne to sú prednosti, vďaka ktorým Renegade vyniká. Tento najmladší Jeep je navrhnutý predovšetkým pre mladších zákazníkov, ktorí majú radi dobrodružný život a chcú sa vyjadrovať nekonformným spôsobom. Vyznačuje sa veľmi výraznou štylistickou osobitosťou a rozmermi ideálnymi aj do mesta. Vo svojej kategórii sa Renegade môže pochváliť skutočne najlepšími schopnosťami v teréne, excelentnou dynamikou na vozovke, exkluzívnou deväťstupňovou automatickou prevodovkou, dvoma systémami pohonu, účinnými motormi s nízkou spotrebou paliva a širokou ponukou bezpečnostných prvkov. Baby Jeep, ako sa mu tiež hovorí, je k dispozícii v štyroch stupňoch výbavy - Sport, Longitude, Limited a Trailhawk. Ponúka tiež slobodu jazdy s nebom nad hlavou, a to zásluhou strechy My Sky. Tú možno elektrickým ovládaním otvoriť alebo úplne ručne odňať a uložiť do priestoru pod nastaviteľnou dvojúrovňovou podlahou v batožinovom priestore.


Interiér zaujme dizajnom Tek-Tonic a charakterizujú ho originálne farebné kombinácie, kvalitné materiály, vyspelé technológie a praktické odkladacie priestory. Výbavu tvorí 60 prvkov aktívnej a pasívnej bezpečnosti, vrátane šiestich airbagov, zadnej kamery, varovania pred čelným nárazom, asistencie pri rozjazde do kopca, systému Hill-descent Control pre strmé klesanie, sledovania jazdných pruhov a adaptívneho tempomatu. Na výber je deväť kombinácií zážihových a vznetových motorov a prevodoviek. Od motora 1.4 MultiAir2 Turbo vo verzii s výkonom 140 alebo 170 koní Start & Stop, cez 1.6 MultiJet II so 120 koňmi, respektíve 2.0 MultiJet II vo výkonovom rozmedzí 140 alebo 170 koní Start & Stop, až po 110-koňové 1.6 E.torQ s pohonom 4x2 aj 4x4 v kombinácii so šesťstupňovou prevodovkou s priamym radením, alebo dvojspojkovou DDCT alebo deväťstupňovou samočinnou prevodovkou s variabilným programom radenia a možnosťou priameho radenia AutoStick.

Jeep Renegade: Najschopnejšie kompaktné SUV 
prichádza na trh!

Mimoriadne schopnosti pohybu v teréne zaručuje Renegade prostredníctvom dvoch pokročilých systémov pohonu všetkých kolies - Jeep Active Drive a Jeep Active Drive Low. Tie sú kombinované so systémom trakcie Selec-Terrain so štyrmi jazdnými režimami (päť v prípade offroadovej verzie Trailhawk, ktorá k Auto, Snow, Sand a Mud pridáva Rock). Navyše pracujú s ojedinelým systémom odpojiteľného pohonu zadnej nápravy, ktorý v prípade, že pohon všetkých kolies nie je potrebný, redukuje straty v prevodoch a znižuje celkovú spotrebu paliva. S nezávislým zavesením kolies schopným zdvihu náprav až 205 mm a svetlou výškou 220 mm ponúka Renegade skutočne prvotriedny výkon v teréne.


Novému SUV Jeep Renegade sa nedá uprieť originalita a skutočnosť, že ponúka mimoriadne intenzívny zážitok z jazdy. Je tu pre tých, ktorí túžia žiť svoj ​​život naplno. Viac na oficiálnych stránkach Jeep. Najväčšiu komunitu Jeep fanúšikov, všetky správy, aktuality a zaujímavosti nájdete na tejto FB stránke.

Jeep Renegade: Najschopnejšie kompaktné SUV 
prichádza na trh!
Jeep Renegade: Najschopnejšie kompaktné SUV 
prichádza na trh!
Jeep Renegade: Najschopnejšie kompaktné SUV 
prichádza na trh!
Jeep Renegade: Najschopnejšie kompaktné SUV 
prichádza na trh!
Jeep Renegade: Najschopnejšie kompaktné SUV 
prichádza na trh!
Jeep Renegade: Najschopnejšie kompaktné SUV 
prichádza na trh!
Domov
Zdieľať
Diskusia