Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2014, 14:48
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Driveclub, F1, Sleeping Dogs, nový Borderlands a množstvo iných hier si zahráme v októbri

TECH HRY
Uložiť Uložené

September je za nami. V mechanikách sa krútia hry ako Destiny, FIFA, NHL a iné. Čo nás ale čaká nasledujúci mesiac?

Článok o herných releasoch z minulého mesiaca sa celkom ujal, a preto nebol dôvod po vzore kino premiér nepokračovať. Pred nami je október, ktorý bude niečo ako september v kinách. Čiže menej atraktívny, za to je ale každému jasné, že sa blíži búrka. Poďme sa ale pozrieť, čo príde ešte pred ňou.

 

1. Driveclub (7. 10., PS4)
O tejto racingovke, exkluzívne vytvorenej pre PS4 sme už čo-to popísali. Hra sa vyvíja pekne dlho a pri prvých obrázkoch a gameplay záberoch väčšina z nás slintala. Hra bola zo začiatku predvádzaná viac ako simulátor, než arkáda, no s postupom času sme zisťovali, ako to s hrou naozaj je. Všelijaký, len nie autentický jazdný model, veľmi slabý model poškodenia a hlavne neviditeľné steny boli veci, ktoré veľmi mrzeli netrpezlivých hráčov. Gameplaye boli ale stále krásne, dočkali sme sa úžasného videa o grafike a počasí a už teraz je viac-menej jasné, že tu máme najhorúcejšieho adepta na závodnú hru roka.


2. Alien: Isolation (7. 10., PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)
Hororová survival akcia, kedy sa nevžijeme do kože vojaka, ale dcéry Ellen Ripleyovej, ktorú dúfam netreba predstavovať. Kto sa bojí, nemal by chodiť do vesmíru, avšak Amanda bude chcieť zistiť pravdu o zmiznutí svojej matky. Netešte sa na Rambo štýl, záležať vám bude len na prežití. Ak vás Votrelec objaví, máte len malú šancu uniknúť smrti.



3. Ryse: Son of Rome (10. 10., PC)
Aby sme nezabudli na PC hráčov, radi spomenieme aj túto akciu od Cryteku (napol skrachovaného štúdia), ktorá sa vytvárala pár rokov, aby sa mohla prekopať od základov a, nakoniec, aj sklamať. Na PC sa tejto akčnej adventúry dočkáme až teraz, no mrzieť by nás to nemalo. Po čase stereotypné súboje a neuveriteľne otravný QTE systém na kvalite nepridáva. Mnohí sa aspoň potešia peknej grafike. Možno to preháňam s negatívami, no vedzte, že hra je kvalitná, len sa od nej očakávalo oveľa viac.

4. Sleeping Dogs: Definitive Edition (10. 10., PC, PS4, Xbox One)
Vyše dvojročná TPS od United Front Games sa ujala na výbornú. Výpravný štýl, príbeh, samotný gameplay, atraktívne pästné súboje a brutálnosť. To a mnohé iné zdobilo hru z prostredia Triád. Ak ste ju ale nehrali a plánujete to zmeniť, nezabudnite, že v Hongkongu sa jazdí na druhej strane. Kým si zvyknete, chvíľu to potrvá (ja som si poriadne nezvykol nikdy). Current-gen verzia bude vyzerať a určite sa aj hrať oveľa lepšie. Istá voľba pre hráčov, ktorí nemali to šťastie gamesu si vyskúšať.

5. Borderlands: The Pre-Sequel (17. 10., PC, Xbox 360, PS3)

Tretiu hru zo série Borderlands si bohužiaľ na nových konzolách nezahráme. Akčná FPS, ktorá si už pred pár rokmi povedala, že stále nie je možné vytvoriť grafiku podobnú reálnemu obrazu života nie je možné, a tak prišla s vlastným, vskutku zaujímavým výtvarným štýlom, ktorý učaril temer každému. The Pre-Sequel, ako už naznačuje názov, bude rozprávať príbeh po udalostiach jednotky, avšak pred udalosťami dvojky.


6. F1 2014 (17. 10., PC, PS3, Xbox 360)
Čo asi tak hovoriť o pomaly každoročnej závodnej hre F1? Pribudnú dráhy, vozidlá, možno sa zlepší grafika či jazdný model a tak ďalej. Svojich fanúšikov ale určte má, síce nie toľko, ako za čias Barrichella so Schumim, kedy F1 mastil každý poriadny gejmer, ale každý občas rád prevetrá formulu. 


7. Sunset Overdrive (28. 10., Xbox One) 
Prvá exkluzivita pre XO po dlhšej dobe, ktorá skutočne vzbudila pozornosť. Ak mi pamäť ešte funguje, viem, že predstavená bola na tohtoročnej E3. Vynikla samotným gameplayom, zábavným štýlom a originálnym spracovaním (hlavne trailerov). Vhodné pre dospelých, ale aj mladších hráčov, ktorí si takto budú môcť krátiť chvíle. 

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

8. Middle-earth: Shadow of Mordor (30. 9.,  PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)
Hra, o ktorej málo ľudí počulo, respektíve ju neignorovalo. To, že vychádza už v septembri aj mnohých zrejme prekvapí. Nejasajte, s LoTRom to nemá nič spoločné, maximálne tak univerzum. Väčšina portálov hru chváli, najmä grafické spracovanie, RPG prvky v prenesenom svete z posledných Batman hier a tak ďalej. Na druhej strane sa vyčíta, že si hra požičala až príliš veľa prvkov z iných titulov (najznámejšie boli obvinenia, že hra vykráda sériu Assassin's Creed). Video nižšie vás možno presvedčí, že by ste tomu mali dať šancu. 



Toto sú hry, ktoré zaujmú najviac hráčov, avšak v októbri ich vyjde omnoho viac. Dočkáme sa titulov ako Project Spark, NBA 2K15, Raven’s Cry, Evil Within, Civilization: Beyond Earth či Farming Simulator 15. Ako som vravel, je si z čoho vybrať, avšak skutočne si na adeptov pre GOTY ocenenie počkáme do novembra. 

Domov
Zdieľať
Diskusia