Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2014, 10:29
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

FIFA, NHL, SIMS 4 či Destiny. Aj to ponúkne september plný hier

TECH
Uložiť Uložené

V článku sa zameriame na celú plejádu herných titulov, ktoré nás v mesiaci september čakajú. Tešiť sa okrem iného môžete na SIMS 4, športy, Destiny či Sherlocka Holmesa.

Keďže sa každý mesiac pozeráme na novinky v kinách, povedali sme si, že by nebolo zlé predstaviť vám aj herné releasy. Pri každej hre vás bude sprevádzať krátky popis, rovnako ako pri cinema verzii, menej zaujímavé či očakávané hry si možno spomenieme na konci článku v jednej vete. Čo si teda zahráme v septembri?

The Sims 4 (2. 9., PC)
Obľúbení simíci prídu v celkom novej hre už po štvrtýkrát (ak rátame DLC, tak asi stý). V redakcii buď hrávame úplne odlišné hry alebo nám SIMS vôbec nešmakuje, keďže sa tu o nich veľmi nezvykneme zmieňovať. Čo očakávať od SIMSov vám snáď vravieť netreba. Séria samozrejme prinesie kopu noviniek, vtipných situácií a budovania svojho vysneného života.


Valiants Hearts: The Great War (4.9., PC, Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4)
Keď práve nebudete drtiť Simíkov, v škole počas prestávky alebo nudnej hodiny môžete zapnúť kladne hodnotenú akčnú adventúru Valiants Hearts od Ubisoftu. 2D akcia je plná emotívnych chvíľ, vojenských udalostí a scén a hlavne bolesti. Nuž, prvá svetová vojna nebola prechádzka ružovým sadom, ale to nie je žiadna. Hra vás dostane krásnym výtvarným štýlom.



Destiny (9.9., Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4)
Očakávaná multiplayer akcia od tvorcov Halo, štúdia Bungie, dorazí už za pár dní. Activision stavil na túto divokú kartu peknú kopu peňazí, takže bude dúfať, že sa bude aj predávať. Hra ale lámala rekordy v hraní online, pritom išlo len o BETU. Zábavná akcia, rozľahlý svet plný atraktívnych lokalít a scenérii s ďalšími inými skvelými a zábavnými prvkami hrateľnosti vás jednoducho dostane. Iba že by nie. Viac tu.



NHL 15 (10. 9., Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4)
Rok sa stretol s rokom a máme tu jeseň, obdobie pre športy nielen od EA. NHL patrí medzi, ne a aj keď už nejaký ten rok EA vynecháva PC platformu, hokej je stále obľúbený. Inovácie v sérii sú očividné, ale nečakajte nijaké markantné rozdiely v hrateľnosti. Popravde ale NHLku veľmi nesledujem, takže si radšej užite zábery z hry.



FIFA 15 (25. 9., PC, Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4)

NHLku pri srdci nemám, za to FIFA je u mňa v dobe releasu na dennom poriadku. Viacerí z nás dúfajú, že vývojári zapracujú najmä na trénerskom režime a výchove mládeži. Zdá sa, že hrateľnosť aj vďaka next-genu vyzdvihli na vyšší level, najmä pohyb hráčov vyzerá autentickejšie a "ľudskejšie". Zapracovalo sa aj na brankároch ako bránení hráčov ako s loptou, tak bez lopty. Viac ale v gameplayi.

Sherlock Holmes: Crime & Punishments (30. 9.,PC, Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4)
Ak ste hrali Murdered: Soul Uspect, pravdepodobne viete, čo máte čakať. Samozrejme, len konceptuálne. Detektívka sa dočkala mnohých trailerov, ktoé ma ale nikdy nepresvedčili. Ak by som šiel po detektívke, konečne by som sa odhodlal k L.A. Noire. Rôzne metódy výsluchu, hľadania dôkazov a prenasledovania podozrivých sa ale niekomu zapáčiť môžu.


Forza Horizon 2 (30. 9., Xbox 360, Xbox One)
Microsoft sa rozhodol ísť proti Sony a ich PS4 exkluzivite Driveclub so svojou vlastnou exkluzívnou hrou. Máme tu ďalšiu Forzu, žiaľ, jedná sa o rozšírenie série Horizon. Prvej časti som na chuť neprišiel, za to klasická Forza zastupuje popredné priečky racingoviek. Hoci je Driveclub čoraz menej a menej atraktívny (vysoko nastavená latka hneď pri oznámení hry), určite to u mňa stále vyhráva. Ak ale máte Xko, pravdepodobne by ste do toho mali ísť, nie je isté, kedy MS pripraví ďalšiu pretekársku hru, či už arkádovú alebo simulátor.



Samozrejme si budete môcť zahrať aj iné hry, ako napríklad Fable Anniversary, Wasteland 2, Warframe ale aj Dead Rising 3, ktorý konečne vychádza aj na PC. Jeseň je tu, veľké štúdia začínajú vydávať svoje hry a my sa už môžeme tešiť na každoročné tituly z obľúbených sérií či rôzne exluzivity alebo celkom nové tituly. Ktoré gamesy to u vás vyhrávajú tento mesiac?

Domov
Zdieľať
Diskusia