Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2014, 22:10
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Česká republika prepisuje anály a predstavuje maskotov pre MS v hokeji 2015

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Šampionát takých rozmerov, akým sú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji si vyžaduje dokonalé prípravy, aj keď je samotné dianie ešte v nedohľadne.

Šampionát takých rozmerov, akým sú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji si vyžaduje dokonalé prípravy, aj keď je samotné dianie ešte v nedohľadne. Tie budúcoročné sa budú konať u susedov v Českej republike, konkrétne v Prahe a Ostrave. Ako už býva zvykom, každá krajina si približne v tomto období vyberá maskota, ktorého úlohou je počas celého trvania majstrovstiev reprezentovať, baviť divákov a fotiť sa s nimi. Bratia sa však v najbližšom ročníku rozhodli prepísať históriu a miesto jedného, si zvolili maskotov hneď dvoch. 

Niečo zvieracie, typicky české a zároveň jednoducho zapamätateľné boli faktory, ktoré musel tím organizátorov v tejto situácii jednoznačne zohľadniť. Do úvahy teda pripadal český lev, krteček a večerníčkové postavičky Bob a Bobek. Problémy s autorskými právami a predošlé levie voľby maskotov minulých ročníkov vyradili ako leva, tak aj krtečka. Jasnou voľbou sa stal párik, ktorý vznikol v roku 1979 v dielni známeho výtvarníka, ilustrátora, režiséra a kresliara, Vladimíra Jiráneka. Samozrejme, že zajace museli podstúpiť zopár hokejových úprav a modernizáciu. Tú si zobral na starosť výtvarník a scénograf, Alex Dowis. Páči sa vám výsledok?

Česká republika prepisuje anály a predstavuje maskotov pre MS v hokeji 2015
Česká republika prepisuje anály a predstavuje maskotov pre MS v hokeji 2015
Domov
Zdieľať
Diskusia