Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2014, 18:11
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Peter Sagan po heroickom výkone na 2. a 4. mieste v posledných dvoch etapách

ŠPORT CYKLISTIKA PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Nášmu najlepšiemu športovcovi sa na Tour de France veľmi darí, čo potvrdzuje výkonmi v prvých 4 etapách. Nanešťastie ho o možné víťazstvo v dnešnej etape pripravil pád.

Peter Sagan po heroickom výkone na 2. a 4. mieste v posledných dvoch etapách

Saganománia je v plnom prúde! Náš najlepší cyklista a pravdepodobne aj najlepší športovec sa prezentuje na Tour de France skvelými výkonmi! V prvých 4 etapách bol dvakrát 2. a dvakrát 4., čo je nesmierna skvelá bilancia. Zatiaľ čo včera mal v špurte väčšiu voľnosť, v dnešnej etape mal veľkú smolu. Približne 17 kilometrov pred cieľom pravdepodobne spadol a ostal tak na konci pelotónu. Tourminator sa však hrdinsky pozviechal a dostal sa na špicu skupinky! V záverečných metroch však nemal žiadnu pomoc a skončil tak na 4. mieste. Preukázal tak nesmiernu bojovnosť, sám som neveril, že by to ešte zvládol. Cenu pre najbojovnejšieho jazdca získal zaslúžene Thomas Voeckler, ktorý predviedol skutočne obdivuhodný výkon v úniku.

Aj vďaka bodom v dnešnej šprintérskej prémii sa Sagan udržiava v zelenom drese s dostatočným náskokom pred Kittelom, ktorý vyhral už tretiu etapu! Dokazuje tak, že tento rok je jednoznačne najrýchlejší a najlepší špurtér. Ostáva len dúfať a čakať, že Peťo sa konečne postaví na stupienok víťazov najvyššie. Samozrejme, stále mu ostáva aj biely dres a na žltý stráca stále pár, relatívne zanedbateľné 2 sekundy. Po dnešnom heroickom výkone môžeme byť Petrovi nesmierne vďační a tešíme sa na ďalšie zápolenia. Dúfame, že zranenia z pádu neboli vážne. Gratulujeme Peťo!

Dnešné poradie

1. Marcel Kittel (Giant-Shimano) 3:36:39 
2. Alexander Kristoff (Katusha) +0 
3. Arnaud Demare (FDJ) +0 
4. Peter Sagan (Cannondale) +0 
5. Bryan Coquard (Europcar) +0 
6. André Greipel (Lotto-Belisol) +0 
7. Mark Renshaw (OPQS) +0 
8. Danny van Poppel (Trek) +0 
9. Davide Cimolai (Lampe-Merida) +0 
10. Daniel Oss (BMC) +0 
---------
46. Peter Velits (BMC) – +0

Peter Sagan po heroickom výkone na 2. a 4. mieste v posledných dvoch etapách

Domov
Zdieľať
Diskusia