6. Hubová polievka
Hubovú polievku buď miluješ, alebo nenávidíš. Pripraviť ju môžeš z čerstvých alebo sušených húb. Polievka sa zvyčajne dochucuje majoránkou a rascou a mala by sa podávať vždy teplá.

5. Paradajková polievka
Táto krémová a osviežujúca polievka z čerstvých paradajok alebo paradajkového pretlaku ťa v zime zahreje a v lete osvieži. Zvyčajne sa dochucuje bobkovým listom, novým korením alebo klinčekmi a zahusťuje sa smaženou cibuľou a múkou. Navrch odporúčame pridať lístky bazalky.

4. Kapustová polievka
Niet divu, že sa kapustnica dostala do prvej päťky najlepších polievok. Kapusta má totiž mnoho blahodarných účinkov. Môžeš si ju pripraviť buď s klasickou ochutenou paprikou, alebo so smotanou. Na dochutenie môžeš pridať aj klobásu.

Článok končí na ďalšej strane
Strana 2 z 3