Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
včera 1. októbra 2024 o 13:14
Čas čítania 1:06
Radka Klučárová TASR

Priame lety medzi Bratislavou a Aténami končia. Letisko cestujúcim ponúka exotickú alternatívu

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE DOVOLENKA LIETADLO
Uložiť Uložené

Letecká spoločnosť zo Slovenska odchádza približne po roku prevádzky.

Slováci sa budú musieť rozlúčiť s priamym leteckým spojením medzi Bratislavou a Aténami. Letecká spoločnosť Aegean ohlásila koniec, informuje portál pelikán.sk.

Cestujúci si posledné letenky na trase Bratislava - Atény budú môcť kúpiť s odletom z Bratislavy 28. októbra 2024. Portálu to potvrdil zdroj priamo z leteckej spoločnosti. Pelikán dodáva, že letecká spoločnosť zo Slovenska odchádza približne po roku prevádzkovania letov.

Aegean Airlines, lietadlo
Zdroj: Aegean Airlines (Facebook)

Bratislavské letisko však ponuku svojich letov rozširuje. Po novom sa z Bratislavy dostaneš priamo na Madeiru či do Kataru. Cestovné kancelárie zároveň pripravujú aj ďalšie priame lety, napríklad na Maurícius, Zanzibar či na Kubu.

„Priame lety z Letiska M. R. Štefánika na portugalský ostrov Madeira, ako aj priame lety z Bratislavy do Kataru, môžu využiť cestujúci vôbec po prvý raz. Rozširujú tak ponuku leteckých spojení s odletom z Bratislavy a sú dôkazom, že dovolenková sezóna sa predlžuje až po začiatok jesenných mesiacov,“ uviedol generálny riaditeľ letiska Dušan Novota.

Odporúčané
Španielska dedina, do ktorej sa nedostaneš zo Španielska. Os de Civís riadia susedia s prezidentom, vstup je možný len s políciou Španielska dedina, do ktorej sa nedostaneš zo Španielska. Os de Civís riadia susedia s prezidentom, vstup je možný len s políciou 28. septembra 2024 o 9:30

Priame charterové lety na Madeiru z Bratislavy sú v pláne počas septembra a októbra každý utorok. Pokračovať by mali aj v budúcom roku. Let trvá štyri a pol hodiny a na portugalský ostrov sa lieta lietadlom typu Boeing 737-800 s kapacitou 189 cestujúcich.

madeira
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková


Do Kataru sa z Bratislavy lieta od štvrtka (26. 9.), lety sú naplánované do 6. januára. Letecké spojenie sa po prestávke opäť obnoví od 7. apríla. Posledné lety v sezóne sú naplánované na prelome mája a júna 2025.

Ázijský Katar je novinkou medzi exotickými leteckými spojeniami, do ktorých sa bude z Bratislavy lietať v zimnej sezóne 2024/2025. Cestovné kancelárie pripravujú aj ďalšie priame lety, a to na thajský ostrov Phuket, Maurícius, Zanzibar, ale aj na Kubu, do Vietnamu, Dominikánskej republiky, Ománu, Bahrajnu či do Dubaja.

Domov
Zdieľať
Diskusia