Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2024 o 18:33
Čas čítania 0:54
Karolína Uličná

Instagram predstavil tzv. tínedžerské účty. Rodičia tak budú môcť sledovať, s kým si ich deti píšu a aký obsah sledujú

TECH DETI INSTAGRAM SOCIÁLNE SIETE VEK
Uložiť Uložené

Do 60 dní začne presúvať milióny neplnoletých používateľov do nového módu. Nové registrácie tínedžerov to budú mať prednastavené.

Nové účty pre tínedžerov vo veku od 13 do 15 rokov budú mať nové nastavenia ochrany. Instagram tak mení spôsob, akým funguje pre neplnoletých, a sľubuje viac zabudovaných ochranných prvkov a pre rodičov viac kontroly a istoty.

Príspevky tínedžerov budú primárne nastavené ako súkromné, takže ich nebudú môcť vidieť ľudia, ktorí ich nesledujú, informuje BBC. Rodičia budú taktiež musieť schvaľovať všetkých nových sledovateľov. V podstate v tomto budú mať pravidlá ako bežné „súkromné profily“. Tieto nastavenia sa dajú zmeniť len v prípade, že rodič poskytne dieťaťu dohľad nad účtom, alebo keď dieťa dovŕši 16 rokov.

Okrem iného, nová aktualizácia prinesie aj prísnu kontrolu citlivého obsahu, aby sa zabránilo potenciálne škodlivému materiálu a stlmí upozornenia počas noci. Vedúci predstaviteľ spoločnosti Meta sa však sťažuje, že aj napriek tomu, že sa snažia deti na internete chrániť, rodičia nové aktualizácie jednoducho nepoužívajú.

Instagram nová aktualizácia rodičia
Zdroj: Meta

Rodičia, ktorí sa rozhodnú dohliadať na konto svojho dieťaťa, budú môcť vidieť, s kým si dieťa píše a o aké témy sa zaujíma – nebudú však môcť čítať obsah správ. Instagram tvrdí, že do 60 dní od oznámenia zmien začne presúvať milióny existujúcich neplnoletých používateľov do nového „rodičovského módu“.

Odporúčané
Nicole manažuje influencerov: Z reality shows vznikajú stále noví, no krivka prvotného úspechu klesá rýchlo (Rozhovor) Nicole manažuje influencerov: Z reality shows vznikajú stále noví, no krivka prvotného úspechu klesá rýchlo (Rozhovor) 11. septembra 2024 o 12:30

„Či to funguje alebo nie, zistíme až vtedy, keď sa opatrenia začnú uplatňovať,“ tvrdí sociálna sieť a v tlačovej správe poukazuje aj na príbeh Iana Russella, ktorého dcéra Molly si na Instagrame prezerala obsah o sebapoškodzovaní a samovražde. Neskôr ako 14-ročná spáchala samovraždu.

Domov
Zdieľať
Diskusia