Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2014, 19:40
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nolanov impozantný Interstellar s prvým trailerom

FILMY A SERIÁLY CHRISTOPHER NOLAN
Uložiť Uložené

Geniálneho režiséra Christophera Nolana všetci poznáte. Zďaleka ale nevieme dostatok informácií o jeho blížiacom sa hviezdnom sci-fi Interstellar. Nový trailer by nám mal niečo napovedať.

Oboznamovať čitateľov Refresheru či fanúšikov filmov s režisérom Christopherom Nolanom mi príde absolútne zbytočné. Jeden z najospevovanejších režisérov súčasnosti (S Fincherom u mňa vedú nemalý súboj, ktorý vyvrcholí novými filmami od týchto pánov už tento rok) príde po trilógii Dark Knight či skvelom Inception alebo Prestige s ďalším sci-fi. Tentokrát pôjde o hviezdnu (rovnako hviezdne obsadenú) výpravu za účelom nájsť život na ďalšej planéte, keďže Zem už nie je vhodná pre ďalšie generácie. Interstellar je veľmi ambicióznou snímkou. Nikto si nevie predstaviť ani pripustiť, že by sklamala, no rovnako o nej nikto nevie takmer nič. Áno, máme synopsiu, teda o čom film a príbeh vlastne bude, ale nepoznáme detaily, úlohy postáv ani poňatie či spracovanie, s akým režisér prišiel tentokrát. Čo vám ale môžem sľúbiť je úžasný soundtrack (kto iný, ak nie Zimmer) a krásny vizuál. Tomu pomôžu aj IMAX kamery a že si na nich naozaj dáva záležať, takže milí čitatelia, film si ešte viac užijete ak máte v okolí IMAX kino (ja som rád, že mám vôbec kino so stoličkami). Ak by ste sa báli o nereálnosť a autenticitu, Nolan si na pomoc zavolal uznávaného fyzika Kipa Thorna.


V 60. rokoch 21. storočia sú ľudia na Zemi po hladomore a vojnách s ním spojených blízko konca svojej éry. Nepríjemná pleseň totižto ničí postupne všetky plodiny. Poslednou záchranou môže byť planéta podobná našej a posledná schopná skupina vedcov a expertov sa vydáva na vesmírnu cestu cez červie diery, ktoré sa otvorili. Slovenská aj česká premiéra je naplánovaná na 6.11. 2014.
Hercov si Chris vyberal naozaj svedomite, keď stavil aj na známych spolupracovníkov. Jedná sa o  mená ako Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Bill Irwin, John Lithgow, Casey Affleck, David Gyasi, Wes Bentley, Mackenzie Foy, Timothée Chalamet, Topher Grace, David Oyelowo Ellen Burstyn, Michael Caine a Matt Damon.

Nolanov impozantný Interstellar s prvým trailerom

Domov
Zdieľať
Diskusia