Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2024 o 7:51
Čas čítania 0:38
Aneta Gospičová

Komici Chris Rock, Conan O’Brien či Jimmy Fallon sa stretli s pápežom. Je v poriadku robiť si z Boha srandu, odkázal Svätý Otec

OSOBNOSTI PÁPEŽ SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Hlava cirkvi povedala, že je v poriadku robiť si z Boha srandu, rovnako ako si robíme srandu z ľudí, ktorých milujeme.

Viac ako 100 komikov z 15 krajín sa stretli v piatok ráno s pápežom Františkom vo Vatikáne. Cieľom stretnutia bolo „vytvoriť spojenie“ medzi zabávačmi a rímskokatolíckou cirkvou, informuje The New York Times. S pápežom sa tak stretli známi komici ako Whoopi Goldberg, Conan O’Brien, Jimmy Fallon, Chris Rock, Jim Gaffigan, Tig Notaro či Stephen Colbert.

Pápež komikov pochválil za to, že šíria „mier a úsmev“, spájajú ľudí cez smiech a prostredníctvom ich práce nútia ľudí kriticky rozmýšľať. „Keď sa vám podarí vyčarovať inteligentný úsmev na perách čo i len jediného diváka, prinútite smiať sa aj Boha,“ povedal pápež.

Hlava cirkvi povedala, že je v poriadku robiť si z Boha srandu, rovnako ako si robíme srandu z ľudí, ktorých milujeme. „Spolu s úsmevom šírite pokoj v našich srdciach aj medzi ostatnými. Pomáha nám prekonávať ťažkosti a zvládať každodenný stres. Pomáha nám nájsť úľavu v irónii a prechádzať životom s humorom. Rád sa denne modlím slovami ‚Daj mi, Pane, dobrý zmysel pre humor‘,“ zavtipkoval pápež.

Anketa:
Je v poriadku robiť si vtipy na účet Boha?
Áno, samozrejme.
Iste, ale s mierou.
Nie, v žiadnom prípade.
Áno, samozrejme.
50 %
Iste, ale s mierou.
41 %
Nie, v žiadnom prípade.
10 %

 

Domov
Zdieľať
Diskusia