Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. januára 2024, 7:22
Čas čítania 0:32
Karolína Uličná

Muž chcel vyhubiť krtka v záhrade nelegálnou pyrotechnikou. Skončil v nemocnici so zlomenými nohami

ZAUJÍMAVOSTI ČESKÁ REPUBLIKA PYROTECHNIKA
Uložiť Uložené

Bizarný príbeh sa udial za hranicami Slovenska.

Štyridsaťpäťročný muž z Českých Budějovíc sa rozhodol krtka vo svojej záhrade vyhubiť profesionálnou pyrotechnikou. Výbušninu umiestnil do zeme a odpálil, informovala o tom TN CZ.

„Policajti zistili, že na usmrtenie krtka použil pravdepodobne nelegálne zakúpenú pyrotechniku typu DUM BUM (kategória F4) určenú len pre profesionálnych odpaľovačov ohňostrojov,“ uviedol policajný hovorca Jiří Matzner.

Aby sa záhradník uistil, že krtko medzitým nevylezie von, dieru po zapálení zakryl betónovou dlaždicou, na ktorú sa postavil, pričom odporúčaná vzdialenosť na odpálenie tohto typu pyrotechniky je minimálne 25 metrov. Výbušnina ho vážne zranila a zlomila mu obe nohy, na čo ho museli previezť do nemocnice.

Podľa slov polície sa v záhrade našli stopy krvi a asi metrové diery, ktoré pripomínali likvidáciu munície alebo výbuch míny. Privolaní pyrotechnici našli kusy dlaždíc vo vzdialenosti 20 metrov od krtkovej diery. Zranený muž je teraz v starostlivosti lekárov.

krtek
Zdroj: Pexels/CC0/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia