Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2023, 16:28
Čas čítania 0:49
Radka Klučárová

Pochod čertov rozdelil Popradčanov. Pobúrení obyvatelia hovoria o šírení satanizmu, spísali petíciu

KULTÚRA SATANIZMUS SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Podľa odporcov je pochod v rozpore s kresťanskými hodnotami a rozsieva zlo.

Niektorí Popradčania nesúhlasia s podujatím Krampus Čerti. Proti pochodu čertov je aj samotné mesto a zástupcovia cirkví. Podujatie, ktoré rozdelilo verejnosť, chcú raz a navždy zrušiť aj do budúcnosti.

Petíciu proti podujatiu podpísalo 1 700 ľudí, ktorí argumentujú tým, že tento pochod je v rozpore s kresťanskými hodnotami a propaguje zlo. 

„V Poprade máme krásnu akciu sv. Mikuláš. Táto zvrhlá akcia do Popradu určite nepatrí,“ vyjadril sa v jednej z facebookových skupín Popradčanov František. 

„My, obyvatelia mesta Poprad, veriaci poslanci, zástupcovia cirkví na území mesta Poprad, vyzývame, aby predstavitelia mesta Poprad definitívne aj v budúcich rokoch zrušili akciu Krampus Čerti – predvianočná nálada, prípadne fotenie s Krampusom (čertmi) na území mesta Poprad,“ píše sa v petícii, o ktorej dokonca v nedeľu hovorili aj v popradských kostoloch.

Podujatie mesto napokon zrušilo, ozvali sa však priaznivci akcie a vytvorili vlastnú petíciu za nezrušenie kultúrneho podujatia. „Chceme, aby Krampus Čerti mali dňa 25. 11. a 26. 11. 2023 od 17.00 do 19.00 h na námestí v Poprade podujatie, ktoré im mesto Poprad zrušilo,“ uviedli. Aktuálne nazbierali 530 podpisov. 

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

„A prečo nie? Malo by sa uskutočniť. Kto nechce, nech sedí doma. Je to pekný zážitok. Rakúšania si ho udržujú každý rok, krásny sprievod. JA SOM ZA,“ napísala podporný komentár obyvateľka Beáta. 

Domov
Zdieľať
Diskusia