Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
29. januára 2014, 15:30
Čas čítania 0:00
tlačová správa

Zabíjanie ako súčasť života v novej fantasy slovenskej autorky

KULTÚRA KNIHY
Uložiť Uložené

Lívia Hlaváčková napísala plnokrvné fantasy, pri ktorom si fanúšikovia prídu na svoje. Nič svojím postavám nedaruje, neprikrášľuje a neskrýva. Ponúka drsné, krvavé scény, ale nejde do nechutností. Postupne odkrýva odpovede na otázky, ktoré vás žerú od zač

Zabíjanie ako súčasť života

Zabíjanie ako súčasť života v novej fantasy slovenskej autorky


Vysokoškoláčka Anna sa dostane do zvláštneho sveta, kde ju zajmú nájomní vrahovia a dovtedy nepredstaviteľné zabíjanie sa jej zrazu začne bytostne týkať... Nechajte sa vtiahnuť do krutého temna Spoločenstva vrahov...ale len cez slová tohto skvelého príbehu, lebo ak im padnete do rúk, každé rozhodnutie je voľbou smrti. Možno aj vašej. Výborná obálka a k tomu napínavý príbeh od slovenskej autorky, ktorý prekvapí!

Fantasy román Gwind: Nezabiješ! z pera slovenskej autorky Lívie Hlavačkovej vás možno šokuje. Necítiť z neho „slovenský nádych amaterizmu“ a chvíľami máte pocit, že ide o nejaký svetový hit, ktorý sa predáva po státisícoch, či miliónoch. Rozpráva príbeh vysokoškoláčky Anny, pre ktorú je vražda čosi nepredstaviteľné. V inom svete zrazu stojí pred neľahkou úlohou – ak chce prežiť, musí zabíjať!

Zabíjanie ako súčasť života v novej fantasy slovenskej autorky


Do malej miestnosti vošiel ďalší vrah.
Bez zaváhania či námahy Annu odzbrojil a odtiahol ju do rohu. Ani na okamih jej nenapadlo brániť sa. Iba mĺkvo hľadela na obchodníkovu dýku na zemi. Pohľad i myseľ jej zahalila hmla. Buchot srdca cítila až kdesi v krku a s horúčavou v hlave sa sotva dokázala nadýchnuť. Strach ju celkom ovládol.
„Neotáčaj sa,“ prikázal jej mužský hlas dôrazne, ale bez zlosti či hrozby, „nepozeraj sa tam. Nič sa ti nestane.“
Anna postupne odhaľuje život, city a motiváciu vrahov. Spoznáva miesto, v ktorom vládne mágia, dvorské intrigy a neľútostné boje. Aj Anna berie do ruky zbraň, hoci si nedokáže predstaviť, že by niekoho zabila. Lenže krvavý svet okolo nej jej nedáva veľmi na výber. Anna zisťuje, že jej vlastné hranice ležia úplne inde, než si kedysi myslela.


Lívia Hlaváčková napísala plnokrvné fantasy, pri ktorom si fanúšikovia prídu na svoje. Nič svojím postavám nedaruje, neprikrášľuje a neskrýva. Ponúka drsné, krvavé scény, ale nejde do nechutností. Postupne odkrýva odpovede na otázky, ktoré vás žerú od začiatku a vy zisťujete, že autorka má naozaj všetko dôkladne premyslené. Množstvo akcie, dynamiky, dobre vykreslené postavy, zaujímavé zápletky a neprvoplánovosť.

Zabíjanie ako súčasť života v novej fantasy slovenskej autorky


Stiahni si na Rajknih.sk ukážku zadarmo z knihy Gwind: Nezabiješ!


„Už v detstve som považovala fantasy príbehy za oveľa originálnejšie a zábavnejšie než tie, ktoré sa snažili držať reality,“ hovorí o svojom vzťahu k fantasy žánru autorka Lívia Hlaváčková a dodáva: „Dnes je pre mňa fantasy zaujímavé pre svoje prakticky neobmedzené možnosti. V akomkoľvek inom žánri nemôžeme postavy len tak vrhnúť do extrémnej situácie a sledovať, ako na ňu zareagujú, ale vo fantasy sa to dá. Je to žáner, pri ktorom si môžem oddýchnuť od každodennej reality.“

Domov
Zdieľať
Diskusia