Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
FOTO: Zo starého bytu v Bratislave sa stal štýlový priestor na prácu aj odpočinok. Dominujú svetlé odtiene a prirodzené svetlo

Neutrálne farby, kreatívny priestor a denné svetlo

Pri realizácii tohto projektu sa ateliér zameral na dva hlavné ciele. Prvým bolo vizuálne zväčšiť priestor a zabezpečiť, aby prirodzené svetlo prenikalo do celého interiéru bytu. Týmto spôsobom vzniklo príjemné a inšpirujúce prostredie, ideálne na pracovné účely a oddychovanie vo voľnom čase. Druhým cieľom bolo vytvoriť návrh, ktorý bude nadčasový, neutrálny a nerušivý pri práci. Okrem toho sa architekti snažili zachovať autentickosť budovy a využiť pôvodné konštrukcie tak, aby vniesli do interiéru špeciálnu atmosféru.
 

Medzi výrazné prvky interiéru patrí priznané tehlové murivo či trámová konštrukcia s dreveným záklopom. Pri jej obnažení na architekta čakalo prekvapenie v podobe priečnych oceľových nosníkov. Ich pôvod siaha k staršej nadstavbe bytového domu. V celom byte môžeš vidieť drevenú podlahu so stromčekovým vzorom.

„Staromestský nádych cítiť aj v návrhu kúpeľne s nadčasovým bielym tehličkovým obkladom. Interiér s prevládajúcimi svetlými farbami a prírodnými materiálmi dotvárajú precízne stolárske prvky zrealizované na mieru,“ hovoria architekti z ateliéru. 

architektúra, interiérový dizajn, dizajn, Bratislava, Byt v Bratislavearchitektúra, interiérový dizajn, dizajn, Bratislava, Byt v Bratislavearchitektúra, interiérový dizajn, dizajn, Bratislava, Byt v Bratislavearchitektúra, interiérový dizajn, dizajn, Bratislava, Byt v Bratislave
Zobraziť galériu
(14)

Byt sa delí na dve hlavné časti 

Centrálnu časť bytu tvorí denná a pracovná časť. Nočná zóna s priestrannou kúpeľňou po rekonštrukcii nepôsobí separátne. Rozloženie priestoru je veľmi otvorené, jednotlivé sekcie bytu nie sú oddelené stenami, ale skôr rôznymi materiálmi. Hlavným „oddeľovačom“ je nábytková konštrukcia s transparentnou výplňou, ktorá nahradzuje tradičné deliace steny.

„Klient nám ponechal voľnú ruku, a tak sme mohli naše predstavy plne preniesť aj do samotnej realizácie. Hneď na začiatku procesu sa rozvinula jasná predstava, akým štýlom sa má návrh uberať. Vzhľadom na konštrukčné danosti stavby sme predpokladali jej materialitu a tú sme plne využili pri návrhu, čoho výsledkom bolo priznanie napr. tehlového muriva či horizontálnej trámovej konštrukcie,“ dodávajú architekti z ateliéru. 

Anketa:
Páči sa ti tento byt v Bratislave?
Áno. Pôsobí veľmi moderne, ale nie je chladný. 
Nič moc. 
Áno. Pôsobí veľmi moderne, ale nie je chladný. 
73 %
Nič moc. 
27 %
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia