Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. mája 2023, 11:54
Čas čítania 1:05
Lukáš Čelka

„Keď si dám dokopy život, budem mať, čo chcem,“ rapuje Fobia Kid v novom strašidelnom klipe po boku Separa

HUDBA FOBIA KID SLOVENSKÝ RAP
Uložiť Uložené

Nový album rapera by mal vyjsť čoskoro.

„Netreba mi ani chain, ani Bentley, ani fame, nabehnem na beat a rozbijem ho, kedy chcem.“ Práve s týmito slovami otvára Fobia svoj nový singel produkovaný Skettiom, pričom už na prvé počutie musí byť každému fanúšikovi jasné, že zostáva verný svojmu gotickému štýlu. Ten veľmi dobre zafungoval aj na jeho poslednom albume Strašidelný dom.

Raper v najnovšom tracku, ktorý je sčasti klasický battle egotrip plný punchlinov, nepriamo otvára aj svoje osobné problémy. Prezrádza, že v poslednom čase netvoril, lebo mal v „sebe netvora“, ktorého sa práve chystá vypustiť do nových skladieb. Odkazuje tým na časy pandémie, keď sa odmlčal. Z vycibrenej lyriky je jasné, že Fobia svoje negatívne obdobie nadobro uzatvára a je pripravený na nový, ešte drsnejší štart – alebo teda skôr návrat.

Kapitola sama osebe je aj vizuál, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani Hammer Film Productions. BadtapeFilmz s Viet Vanom a Stepanom Braunom vytvorili skutočne nefalšovanú gotickú atmosféru starých klasických hororov.

Čakali sme len na to, z ktorého temného rohu na nás vyletí Peter Cushing. Jeho miesto však nahradil Kid, keď na tajomnom hrade v role Frankenstiena prebudil k životu svoje dielo – krvilačné monštrum Separa. Podobne ako človek pozliepaný z mŕtvol z príbehu Mary Shalley, aj Separ „vyvraždí“ okoloidúcich, nielen však svojou nadľudskou silou, ale v tomto prípade najmä nadľudským flowom. Zaujímavosťou je taktiež to, že pravdepodobne ide o slovenský prvý rapový klip, ktorý využíva AI technológiu vo viacerých záberoch.

Odporúčané
KVÍZ: Narodili sa členovia Kontrafaktu naozaj v Piešťanoch? Otestuj sa, či vieš, odkiaľ pochádzajú slovenskí raperi KVÍZ: Narodili sa členovia Kontrafaktu naozaj v Piešťanoch? Otestuj sa, či vieš, odkiaľ pochádzajú slovenskí raperi 6. februára 2024, 11:00

Čo je na gotickej novinke úplne najlepšie, je, že ide už o druhý singel z Kidovho ohláseného albumu Éra Vampíra. Nám nezostáva nič iné, len dúfať, že bude rovnako desivý a rovnako vydarený ako jeho posledný počin Strašidelný dom.

Domov
Zdieľať
Diskusia