Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. apríla 2023, 13:00
Čas čítania 3:59
Tímea Krauszová

Celebrity si rozpúšťajú výplne v tvári: Hollywood sa zbavuje kačacích pier a nafúknutých líc

Celebrity si rozpúšťajú výplne v tvári: Hollywood sa zbavuje kačacích pier a nafúknutých líc
Zdroj: Instagram/Blac Chyna
MÓDA KRÁSA SKRÁŠĽOVACIE PROCEDÚRY
Uložiť Uložené

Vyzerá to tak, že v roku 2023 sú umelé tváre na ústupe. Aspoň teda tie, na ktorých to každý vidí.

Médiá a najmä sociálne siete boli v posledných rokoch preplnené preplnenými tvárami. Bolo ich tak veľa, že naše vnímanie toho, ako vyzerá normálna a spoločensky prijateľná tvár, sa posunulo.

Všetci vieme, ako to vyzerá. Tvár vplyvom príliš veľkých a častých dávok výplne stráca tvar. Čelo sa cez spánky zlieva s lícami, brada má príliš ostrú a neprirodzenú hranu a pery nevieme nazvať inak než kačacími.

V angličtine sa hovorí, že takáto tvár trpí „filler fatigue“ alebo výplňovou únavou. Napriek času a peniazom, ktoré jej majiteľka investovala do údržby, pôsobí tvár unavene, opisujú dermatológovia pre magazín Allure. Symptómom sú aj sivasté, žlté či modré škvrny: svetlo sa od gélovej výplne odráža inak než od ľudských tkanív.

Samozrejme, nie každá žena, ktorá si dá výplne spraviť, takto musí skončiť. Dermálne výplne sa dajú použiť veľmi strategicky a zvýrazniť to, čo už tvár prirodzene má. Najmä u celebrít však vidieť, že si mohli v ambulancii dupnúť alebo jednoducho našli lekárov, ktorí im nepovedali nie. Mnohé z nich to s odstupom času ľutujú a výplní sa zbavujú.

Odporúčané
Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) 19. apríla 2024, 9:30

Zároveň naďalej rastie aj počet známych i neznámych, ktorí sa dávajú „napichať“. Zdá sa to byť protichodné, ale dáta potvrdzujú, že jeden trend druhý nevylučuje.

Podľa Americkej akadémie tvárovej plastickej a rekonštrukčnej chirurgie sú dermálne výplne stále jednou z troch najbežnejších málo invazívnych procedúr, ktorú ľudia podstupujú. Ich počet však v priebehu rokov klesá. Naopak, podľa správy The Aesthetic Society stúpol počet ošetrení s cieľom rozpustiť výplne medziročne o 57 % v roku 2021. 

Pozri si nižšie zoznam celebrít, ktoré si v uplynulých rokoch nechali z tváre odstrániť výplne a chceli dať zelenú prirodzenosti.

Dermálne výplne s kyselinou hyalurónovou sa do tváre aplikujú pomocou ihly. Dodávajú stratený objem, pomáhajú redukovať vrásky a dokážu prakticky aj remodelovať celú tvár. Látky sú telu prirodzené a postupne sa vstrebávajú, efekt teda netrvá večne a procedúru treba opakovať. Pozri si našu reportáž o tom, ako sa výplňami dá opraviť nos či vymazať kruhy pod očami.

Courteney Cox

Herečka Courteney Cox v rozhovore pre podcast Gloss Angeles povedala, že rozhodnutie dať si výplne ľutuje najviac. „Myslela som si, že starnem, keď som ešte bola naozaj mladá. Je to škoda a strata času.“ Vraví, že zažila dominový efekt: jedna procedúra viedla k ďalšej a ďalšej, až kým si zrazu neuvedomila, že vyzerá zvláštne.

Spočiatku si ani neuvedomovala, že to, ako sa sama vidí v zrkadle, je iné než to, ako ju vnímajú ľudia. O jej výzore pritom bulvár aj ľudia na sociálnych sieťach hovoria už roky, pretože sa na seba prestala podobať a niektoré jej črty sa naozaj dôsledkom dermálnych výplní zmenili.

Vľavo Cox v roku 2015, vpravo v roku 2023.
Vľavo Cox v roku 2015, vpravo v roku 2023. Zdroj: Charley Gallay/Getty Images for Amazon Studios, Instagram/@courteneycoxofficial

Blac Chyna

Blac Chyna (pravým menom Angela White) je modelka a podnikateľka s vlastnou reality šou. Americká hviezda podstúpila viaceré kozmetické aj chirurgické procedúry, no v poslednom období sa ich postupne zbavuje. Najskôr šli preč implantáty zo zadku a prsníkov a nedávno sa pustila aj do rozpúšťania filtrov. Nahrávala to aj na video a krátke klipy zverejnila na svojom Instagrame.

Odporúčané
Napichať pery si môžeš dať už aj v kozmetickom salóne. Na aké riziká treba myslieť? Napichať pery si môžeš dať už aj v kozmetickom salóne. Na aké riziká treba myslieť? 5. apríla 2024, 9:30

Fanúšikom povedala, že sa chce vrátiť do pôvodného stavu. „Úprimne, unavuje ma tento výzor a nepristane mi, v skutočnosti tak nevyzerám. Úplne mi to zmenilo tvár.“ Výplne mala na lícach na zvýraznenie lícnych kostí a pozdĺž sánky na dosiahnutie ostrejších kontúr tváre. Vyplnené mala aj pery. Chyna dodala, že týmto nechce svetu povedať, aby zanevrel na výplne. Len ona sama mala túžbu začať odznova.

Vľavo vo februári 2023 pred rozlúčkou s výplňami, vpravo marec 2023 po nej. Chyna šla na ošetrenie opakovane a proces asi ešte nie je ukončený, no už po prvej injekcii mala výrazne jemnejšie kontúry v oblasti sánky aj mäkšie vyzerajúce líca.
Vľavo vo februári 2023 pred rozlúčkou s výplňami, vpravo marec 2023 po nej. Chyna šla na ošetrenie opakovane a proces asi ešte nie je ukončený, no už po prvej injekcii mala výrazne jemnejšie kontúry v oblasti sánky aj mäkšie vyzerajúce líca. Zdroj: Getty Images/Paras Griffin, Arnold Turner

Simon Cowell

Áno, kozmetické či dermatologické úpravy tváre sa týkajú aj mužov. Najmä od tých v Hollywoode očakávame, že budú zrieť do krásy, a tak nečudo, že sa o to aj snažia. Aj Simon Cowell si dal svoju tvár upraviť: okrem botoxu, výplní či vitamínových injekcií skúšal  v roku 2018 aj facelift. Dal šancu aj detoxikačným ošetreniam či rôznym tvárovým kozmetickým zákrokom. Najmä ihly sa však na jeho výzore po rokoch naozaj podpísali.

Prísny porotca talentových súťaží pristúpil k rozpusteniu výplní na tvári po tom, čo sám seba nespoznal na starších fotografiách. Cowell v auguste 2022 pre The Sun povedal, že aj jeho syn mal hysterickú reakciu na to, ako veľmi sa Cowellova tvár zmenila, a tak si povedal, že čo je, to je dosť.

Odporúčané
Parfum ako prejav osobnosti: Tipy na vône pre teenagerov Parfum ako prejav osobnosti: Tipy na vône pre teenagerov 29. februára 2024, 11:33

V tom čase 62-ročný hudobný producent stavil radšej na zdravé stravovanie, čistú vodu a menej práce. Stres a vyčerpanie sa totiž na tvári prejavia tiež.

Vľavo z virálneho videa z Britain’s Got Talent v roku 2018, v ktorom ho fanúšikovia nespoznali. Zrejme bol krátko po facelifte. Vpravo fotka z leta 2022.
Vľavo z virálneho videa z Britain’s Got Talent v roku 2018, v ktorom ho fanúšikovia nespoznali. Zrejme bol krátko po facelifte. Vpravo fotka z leta 2022. Zdroj: Twitter/Britain's Got Talent, Steve Granitz/WireImage

Charlotte Crosby

Ďalšia hviezda z reality šou, tentoraz z obľúbeného amerického Geordie Shore, sa vzdala veľkých pier po ôsmich rokoch. Absolvovala zväčšenie pŕs či plastiku nosa, známa však bola najmä pre svoje plné pery. Po tom, čo sa vo veku 32 rokov stala matkou, však pristúpila k rozpusteniu.

Vo svojom podcaste Charlotte Crosby Always On povedala, že už v tehotenstve mávala opuchy. Keď sledovala svoju reality šou, povedala si, že vyzerá smiešne. To bol kľúčový moment a narodenie dcérky jej rozhodnutie len posilnilo. V podcaste zdôrazňuje, že hoci čelila pre svoje pery výsmechu trolov, rozhodnutie neurobila pre nich, ale len pre seba.

Charlotte Crosby s výplňou v perách a bez nej.
Charlotte Crosby s výplňou v perách a bez nej. Zdroj: Instagram/@charlottegshore

Amy Shumer

Herečka a komička nedávno zdieľala na Instagrame fotku, na ktorej má na lícach anestetický krém. Fanúšikom takto prezradila, že si ide dať rozpustiť výplne, ktoré ju podľa jej slov premenili na kráľovnú Maleficent. Vraj si chcela dať ďalšie, no zistila, že má prakticky preplnenú tvár.

Odporúčané
Beauty trend za pár eur, ktorý si zamilovali aj celebrity. Dopraj si relax pri suchej masáži kefou (NÁVOD) Beauty trend za pár eur, ktorý si zamilovali aj celebrity. Dopraj si relax pri suchej masáži kefou (NÁVOD) 25. januára 2024, 14:00

Jej dermatologička Jodi LoGerfo fotku zdieľala a dodala, že dermálne výplne pomôžu nahradiť stratený objem, ale ich umiestnenie je veľmi dôležité. Shumer ju vyhľadala práve preto, že umiestnenie nebolo ideálne a vytváralo jej črty, ktoré sa jej nepáčili.

Vľavo je Schumer v decembri 2021 len pár týždňov pred správami, že si dáva rozpúšťať výplne. Vpravo fotka z marca 2022.
Vľavo je Schumer v decembri 2021 len pár týždňov pred správami, že si dáva rozpúšťať výplne. Vpravo fotka z marca 2022. Zdroj: Getty Images/Jamie McCarthy

V minulosti už o rozpúšťaní výplní prehovorili aj členky klanu Jenner-Kardashian. Kylie Jenner si dala rozpustiť pery v roku 2018, Khloe Kardashian zas odstránila výplne z tváre v roku 2016, pretože vyzerala „šialene“. O svojom rozhodnutí povedala viac bulváru Page Six. Okrem toho jej to spôsobilo, že mala celú tvár znecitlivenú a zničenú. Zmenu vo výzore však dlho pripisovala cvičeniu a bála sa fanúšikom priznať, čo na sebe zmenila.

Stigmatizácia dermatologických procedúr stále pretrváva a mnohé celebrity taja plastické či chirurgické zákroky (a zatajujú aj ich prípadné zvrátenie). Až postcovidové obdobie prinieslo väčšiu transparentnosť zo strán osobností, zrejme aj preto, že ich fanúšikovia prijímajú. Aj s vyplnenými perami, aj bez nich.

Domov
Zdieľať
Diskusia