Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2021, 14:30
Čas čítania 6:42
Tímea Krauszová

Ihlou dnes vymažeš kruhy pod očami, opravíš nos aj zúžiš bradu. Ako prebiehajú estetické zákroky a koľko sa platí za skrášlenie?

Ihlou dnes vymažeš kruhy pod očami, opravíš nos aj zúžiš bradu. Ako prebiehajú estetické zákroky a koľko sa platí za skrášlenie?
Zdroj: se svolením Šuvada visual adventure
MÓDA SKRÁŠĽOVACIE PROCEDÚRY
Uložiť Uložené

Navštívili sme kliniku estetickej chirurgie a prinášame ti reportáž so všetkým, čo potrebuješ o zákrokoch vedieť.

Dnes si už vieme zlepšiť, či dokonca zmeniť takmer hocičo. Estetická medicína je na výslní a mnohé ženy (aj muži) siahajú po jej vymoženostiach na korigovanie nedokonalostí.

Nás zaujímalo, ako prebieha aplikácia tzv. výplní do tváre. Majú schopnosť napnúť a vyhladiť pokožku, zakryť jemné vrásky či vymazať kruhy pod očami. Pomocou výplní sa dnes už menia aj kontúry tváre, môžeš si tak dať zoštíhliť bradu alebo vyrovnať nos.

Zákroky sme si boli osobne pozrieť na Klinike ENVY na Antolskej v Bratislave, kde boli klientkami – a zároveň našimi modelkami – Dominika a Marta. Sprevádzali sme ich počas celého procesu, prezradili nám, či ich to bolelo, či sa im výsledok páčil, a zisťovali sme, koľko takéto skrášľovanie stojí.

Krajší nos a užšia brada za pár minút

Dominika si dala aplikovať výplne na dvoch miestach na tvári: na nose a na brade. Podľa slov chirurgičky Evy Šimbochovej sa výplňový materiál pridáva na kosti (napríklad pozdĺž lícnych kostí alebo na bradu či nos), čím sa zvýraznia.

Využíva sa na to kyselina hyalurónová – je to telu prirodzená látka a napriek svojmu názvu sa jej nemusíš báť. Nemá potenciál „rozožrať“ ti kožu ako bežné kyseliny, práve naopak, v kozmetike (a už aj vo výživových doplnkoch) je hitom, pretože zvyšuje hydratáciu a pružnosť pokožky, vypĺňa jemné vrásky a zlepšuje celkový stav pleti. Dokáže na seba naviazať obrovské množstvo vody, čím pomáha predchádzať tzv. transepidermálnej strate vody (teda úniku vody z kože, pre ktorý koža vysychá, praská a je mdlá).

V prípade brady a lícnych kostí je efekt aj mierne zoštíhľujúci a zlepšuje profil tváre. Na klinikách sa to často nazýva aj harmonizácia profilu – ľahké nedokonalosti sa vyrovnajú a celkové kontúry alebo črty tváre sa optimalizujú a zladia.

Odporúčané
Súpravy na gélové nechty na doma: toto je 5 najlepšie hodnotených setov na domácu manikúru Súpravy na gélové nechty na doma: toto je 5 najlepšie hodnotených setov na domácu manikúru 16. júna 2023, 11:00

Podľa Šimbochovej je Dominika ideálna klientka na takúto neinvazívnu korektúru. Ženy sa podľa jej slov často boja chirurgického zákroku, ktorý sa nemusí vždy podariť. Opravovať plastiku nosa je oveľa ťažšie než prípadná úprava po výplni. „Toto je taká minimálna deformita, že chirurgický zákrok nie je potrebný,“ vysvetľuje a ukazuje pritom na Dominikin profil. „Odpadáva tým aj rekonvalescencia, ktorá by po operácii trvala dlho.“

ENVY klinika, ihla, výplne, tvár, kozmetika, dermatológia
Zdroj: Šuvada visual adventure

Je pravda, že celý zákrok trval len niekoľko minút a klientka mohla ísť rovno do práce. Nepoužívajú sa pri tom lieky ani nie je veľmi bolestivý, takže človek po zákroku dokáže normálne fungovať. Navyše, pri odchode nos už vyzerá „ako nový“. Nie je to výrazná zmena, ktorú by tvoje okolie dlho komentovalo.

„Ten noštek je stále váš, len je trochu krajší,“ doplnila s úsmevom lekárka. Ako chytila do ruky ihlu, doplnila, že oproti tomuto zákroku je chirurgická oprava nosa oveľa výraznejšia. Pri tej je takmer isté, že si to všimnú – po prvé, pretože sa dlho zotavuješ, a po druhé, pretože je to výraznejšia premena.

ENVY klinika, ihla, výplne, tvár, kozmetika, dermatológia
Zdroj: Šuvada visual adventure

Vysvetľovania už bolo dosť, nastal čas na „akciu“. Pri úprave nosa lekárka pichá na viaceré miesta: na koreni nosa, do špičky aj pod nosom. Výplňový materiál ešte prstami masíruje, aby nevznikali hrčky a rovnomerne sa rozložil. Postupuje sa pomaly a dotykom lekárka kontroluje tvar aj množstvo výplne.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 100602 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako prebieha zmena nosa pomocou výplní (aj s fotkami).
  • Výsledok po zákroku.
  • Ako sa dajú ihlou zakryť kruhy pod očami (+ fotky).
  • Koľko takéto zákroky stoja a pre koho sú vhodné.
  • Či sú zákroky bolestivé a ako často ich treba opakovať.
Domov
Zdieľať
Diskusia