Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2023, 14:00
Čas čítania 0:45
Martin Mičuda

Porsche oslavuje 75. výročie svojho vstupu na trh nádhernou štúdiou, ktorá jazdí na syntetické palivo

Porsche oslavuje 75. výročie svojho vstupu na trh nádhernou štúdiou, ktorá jazdí na syntetické palivo
Zdroj: Porsche
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY PORSCHE
Uložiť Uložené

Štúdia kombinuje súčasné dizajnové prvky a odkazuje na históriu

Pre automobilku Porsche je rok 2023 významný, pretože je to 75 rokov od jej vstupu na trh – v júni 1948 začali predávať prvý model 356. Práve na ten pri tejto príležitosti odkazuje koncept Vision 357, ktorý poslúži ako oslava narodenín značky. Štúdia odkazuje na prvotný model, kombinuje však súčasné dizajnové modely Taycan, Cayman alebo 911.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Snahou bola minimalizácia hrán a čo najčistejší dizajn – svetlá sú schované za priehľadným krytom, konvenčné spätné zrkadlá nahradila kamerová technológia, kľučky dverí sú schované v bočnom stĺpiku. 20" disky osadili aerodynamickými krytmi. Zaujímavým detailom je čelné okno, ktoré opticky prechádza cez A-stĺpiky až do strán, čo vytvorilo jednotnú plochu. Karoséria kombinuje dva odtiene lakov (Ice a Grivola), ktoré dopĺňa polep.

Porsche, Vision 357,
Zdroj: Porsche

To, že pod karosériou je konvenčná technika, naznačujú titánové koncovky výfuku. Porsche síce technickej stránke nevenuje pozornosť, pretože je to len koncept, ktorý neprejde do sériovej podoby, no základom má byť platforma a pohon modelu 718 Cayman GT4 RS. Vision 357 je plne pojazdný a je schopný jazdiť na syntetické palivo, ktoré si Porsche už začalo vyrábať.

Odporúčané
Tento úžasný zvuk musíš počuť! Aké je Audi RS Q3 Sportback s legendárnym päťvalcom? Tento úžasný zvuk musíš počuť! Aké je Audi RS Q3 Sportback s legendárnym päťvalcom? 3. januára 2023, 16:30

Premiéru má na koncernovej udalosti Drive Forum, ktorá v Berlíne štartuje dnes a potrvá do polovice februára.

Porsche, Vision 357,Porsche, Vision 357,Porsche, Vision 357,Porsche, Vision 357,
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia