Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2022, 10:00
Čas čítania 4:31
Martin Adam Pavlík

Ženská bitka Mirgovej s Aless, tvrdé knokauty Flexkinga a Čepa aj emotívna žiadosť o ruku (Report z Fight Night Challenge 3)

Ženská bitka Mirgovej s Aless, tvrdé knokauty Flexkinga a Čepa aj emotívna žiadosť o ruku (Report z Fight Night Challenge 3)
Zdroj: Fight Night Challenge/Peter Šulič
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY BOX FIGHT NIGHT CHALLENGE FNC 3
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ako dopadol tretí turnaj organizácie Fight Night Challenge?

Začiatok očakávaného tretieho turnaja organizácie Fight Night Challenge (FNC) v Zoner Bobyhall v Brne sa posunul pre problémy s per pay view prenosom.

Riaditeľ FNC Attila Végh sa ospravedlnil divákom a objasnil, že výpadok streamu spôsobil obrovský nával ľudí na stránku organizácie. Všetko sa vyriešilo nakoniec zmenou stránky prenosu. Végh oznámil, že turnaj už naplno pobeží na stránke Oktagon.tv

V prvom zápase večera sa proti sebe postavili Dodo Koller a David Zold z Oktagon Fighting Academy. Poznať ho môžeš aj ako boxerského trénera Rytmusa. Odvetný zápas (prvý duel vyhral Koller) začal zostra. Už prvé kolo bolo plné tvrdých prestrelok, Koller však ukázal vyššiu aktivitu. 

Dvadsaťjedenročný boxer aj v ďalších kolách dokázal držať Zolda čo najďalej od seba a hravo bodovať peknými kombináciami. Koller tak nakoniec zaslúžene zvíťazil dominantným výkonom a pripísal si nad Zoldom ďalšiu výhru.

Fight Night Challenge FMC 3 box
Zdroj: Fight Night Challenge/Peter Šulič

Ukážkový duel v extrémnom tempe aj žiadosť o ruku

Následne prišiel do ringu Davidov brat, 10-násobný majster Slovenska v boxe, Tommy Zold. Jeho súperom bol dvojnásobný vicemajster Slovenska a raper Marián Mišalko. Aj oni si to už medzi sebou rozdali, a to práve na predchádzajúcom turnaji FNC. Rozhodcovia však videli remízu, s ktorou ani jeden z boxerov nesúhlasil.  

Aj tento duel začal v extrémne rýchlom tempe. To vydržalo až do úplného konca. Ani jeden z boxerov súpera nešetril a diváci boli svedkami atraktívnych výmen. Pomerne vyrovnaný, no v každom prípade skvelý, ukážkový duel napokon vyhral na body Marián Mišalko.  

O dobrý, technický a drsný profi zápas sa postarali aj Erik Tlkanec s Josephom Kostúrom. Druhý menovaný na poslednú chvíľu nahradil Michala Plesníka a rozhodne nebol ľahkou výzvou pre Tlkanca. Ten napriek tomu dokázal vyhrať po štyroch kolách na body. Následne Tlkanec v ringu požiadal o ruku svoju priateľku, ktorá povedala „áno“.

Fight Night Challenge FNC 3 box Tlkanec
Zdroj: Fight Night Challenge/Peter Šulič

Divoká bitka „farmárov“

Tak ako sa očakávalo, poriadnu šou predviedla dvojica „farmárov“, Šimon Koleň a Kristián Mesíček, z markizáckej Farmy 14. Obaja vzali zápas len tri dni pred turnajom a nemali teda žiadnu prípravu. Po intenzívnom staredowne z pondelka, pri ktorom došlo k fyzickému kontaktu, sa dalo predpokladať, že do seba obaja bezhlavo vletia. 

Tak sa aj stalo. A síce pre oboch šlo o boxerskú premiéru, predsa len viac sa už od začiatku darilo technickejšiemu Koleňovi, ktorý bojové športy trénuje dlhšie vo voľnom čase. V druhom kole mierne došli sily a kondícia Mesíčkovi, čo jeho súper skvele využil. V treťom kole sa však akoby vrátili a Koleňa dostal do nepríjemných situácií tvrdým tlakom.

Práve Mesíček však pokrstil ring prvou krvou, keď sa mu pustila z nosa po nekompromisných ranách Koleňa. A síce zápas pripomínal miestami krčmovú bitku, diváci sa ani na chvíľu nenudili. Ani tentoraz však nevideli ukončenie pred limitom a rozhodcovia nakoniec prekvapivo videli remízu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FIGHT NIGHT CHALLENGE3️⃣ (@fightnightchallenge)

Taktický súboj dvoch bývalých tímových kolegov

O hádam najtaktickejší duel sa postarali bývalí tímoví kolegovia z bratislavskej Octagon Fighting Academy, MMA zápasníci Marek Bartl a Robert „Diamantový čávo“ Pukač. Síce prvý menovaný viacej tlačil a udával tempo, pohyblivejší a aj presnejší bol jeho protivník. Rovnako to videli bodoví rozhodcovia, presvedčil ich viac Pukač.

Ďalší pekný zápas ukázali v Brne hudobníci Erik Tresor a Martin Valihora. Síce svetoznámy bubeník bol o desať kilogramov ťažší a občas udrel skutočne poriadne, nestačilo to na skvelý pohyb a techniku rapera Tresora.

Ten po zápase vyzval Frayera Flexkinga, no ešte predtým povedal, že by si to rád rozdal s komikom a moderátorom Adamom Bergerom alias Berginom, ktorý trénoval napríklad youtubera Tomáša Križana z Naked Bananas pred MMA zápasom v českej organizácii Clash of the Stars.

Tresor vs. Valihora.
Tresor vs. Valihora. Zdroj: Fight Night Challenge/Peter Šulič

Neuveriteľný Zátorský a skvele pripravená Mirgová

Zápas Dávida s Goliášom predviedol 70-kilogramový Michal Zátorský so 120-kilogramovým Alexandrom Cvernom. V neuveriteľnom zápase dokázal Zátorský uniknúť „granátom“ českého MMA zápasníka, i keď zopár ich predsa len schytal. Akoby zázračne s ním však nič nespravili.

Odporúčané
Najrýchlejšie ukončenie večera od Sulíka, potýčka v ringu aj Tlkanec, ktorý ukázal levie srdce v boji proti trom (Report FNC 6) Najrýchlejšie ukončenie večera od Sulíka, potýčka v ringu aj Tlkanec, ktorý ukázal levie srdce v boji proti trom (Report FNC 6) 21. apríla 2024, 1:10

Na Cvernu sám tréner počas zápasu kričal: „Sašo, to je nuda.“ Zátorský predviedol krásne rýchle úniky aj kombinácie a uchmatol si pre seba zaslúžene výhru. Po zápase sa ešte s úsmevom provokačne spýtal: „Čo ste čakali?“ 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FIGHT NIGHT CHALLENGE3️⃣ (@fightnightchallenge)



Po tomto dueli už nastúpili do ringu speváčky Dominika Mirgová a Aless Capparelli. Po opatrnom prvom kole sa v tom ďalšom do seba už naplno pustili, pričom technickejšia a presnejšia bola o niečo nižšia Mirgová. Mala tiež viditeľne lepší postoj. Bolo vidno, že kamarátstvo na chvíľu šlo bokom.

Aless ustála zopár skutočne tvrdých rán, nijako však súperku neohrozila a väčšinu času ustupovala. V poslednom kole padlo pár ostrých výmen, no ku koncu bolo cítiť, že majú toho obe speváčky už dosť. Napokon vyhrala jednoznačne na body Dominika Mirgová.

Fight Night Challenge FMC 3 box
Zdroj: Fight Night Challenge/Peter Šulič

Gradujúce finále s knokautmi 

Dokonca ani pri zápase vo fackovaní, ktorý bol historicky premiérovým duelom tohto typu na SK/CZ scéne, diváci nevideli knokaut. Tým to síce zaváňalo hneď po prvom údere, keďže Matej „Kiry the King“ Király aj jeho súper Tomáš „Drevorubač“ Vaľko sú ťažkými váhami a majú vyše sto kilogramov. 

Síce nespadol počas piatich kôl ani jeden z nich, bolo jasne vidno, že ďaleko tvrdšie rany má predsa len Vaľko. Knokautom zaváňal aj nasledujúci zápas, na ktorý sa určite všetci diváci v Brne aj za obrazovkami tešili najviac. Do ringu sa po nekončiacom trashtalku na sociálnych sieťach konečne proti sebe postavili rivali Andreas Stolárik alias Frayer Flexking a Imrich „Baron“ Imrich Štefánik.

Presne podľa očakávaní začal zápas v besnom tempe a prvých pár sekúnd to bola divoká bitka bez štipky taktiky, ale aj techniky. V prvom kole jasne dominoval slovenský raper, v druhom už súperovi nedal šancu. Flexking poslal viditeľne vyčerpaného Barona do počítania a čoskoro ho „dokončil“ tvrdou kombináciou, po ktorej šiel bývalý „markizácky farmár“ k zemi a vstal, až keď bolo neskoro. 

Následne si rivali prejavili rešpekt podaním rúk a dokonca aj objatím. Vyzerá to teda tak, že dlhotrvajúci konflikt je zažehnaný. Po dueli však ešte Barona prišiel do ringu vyzvať na zápas jeho kolega z Farmy 14 Kristián Mesíček. Podnikateľ však z ringu hneď odišiel a jeho urážky aj výzvu odignoroval. Či tento zápas nakoniec uvidíme, je teda otázne.



 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FIGHT NIGHT CHALLENGE3️⃣ (@fightnightchallenge)


Svojej povesti následne neostal v závere večera nič dlžný slovenský „knokautér“ so srbskými koreňmi, MMA zápasník Vlasto Čepo. Ten je v domácom Oktagone známy rýchlymi ukončeniami v prvom kole (v FNC už pod pravidlami boxu zdolal Patrika Jevického).

Presne také predviedol aj v hlavnom zápase večera, ktorý bol dohodnutý na poslednú chvíľu, keďže Rytmus musel zo zápasu s maďarským raperom Curtisom odstúpiť pre chorobu. Čepovi netrvalo ani minútu, kým skúseného a podstatne ťažšieho srbského protivníka Ivana Vičiča tvrdo knokautoval spodným hákom.

Napriek problémom so streamom a meškaniu organizátori nakoniec ponúkli na treťom turnaji divákom viacero atraktívnych zápasov. Medzi najlepšie určite patrili hneď úvodné duely bratov Zoldovcov či súboj Pukača s Bartlom. Mimoriadne sympatický výkon však predviedla aj Dominika Mirgová, ktorá doslova prešla Aless a bola lepšia vo všetkých aspektoch boja.


Fight Night Challenge FMC 3 boxFight Night Challenge FMC 3 boxFight Night Challenge FMC 3 boxFight Night Challenge FMC 3 box
Zobraziť galériu
(60)
Domov
Zdieľať
Diskusia