Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2022 o 21:07
Čas čítania 1:01
Adam Novosad

Rogue Heroes sľubuje nálož akcie z druhej svetovej vojny. Seriál od tvorcu Peaky Blinders o príbehu SAS príde už o pár dní

NEWS FILMY A SERIÁLY ROGUE HEROES SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Vojnový seriál vezme divákov do roku 1941, keď v Británii vznikla elitná jednotka SAS.

V najtemnejších časoch druhej svetovej vojny, keď bolo nacistické Nemecko stále na koni a podarilo sa mu podmaniť si veľkú časť kontinentálnej Európy, vzniklo vo Veľkej Británii elitné komando s názvom Special Air Service, ktoré odvtedy pozná celý svet pod skratkou SAS. 


Nový seriál Rogue Heroes, ktorý sa už 30. októbra dostane na streamovaciu platformu HBO Max, sľubuje nádielku akčných scén odohrávajúcich sa za druhej svetovej vojny od roku 1941. Za seriálom stojí tvorca obľúbenej série Peaky Blinders Steven Knight, ktorý by mal zaručiť kvalitné spracovanie príbehu. 

Na streamovacej platforme HBO Max bude okamžite dostupných všetkých šesť epizód. V hereckom obsadení nebudú chýbať viaceré hviezdy, ktoré môžeš poznať z rôznych populárnych seriálov. Úlohy elitných vojakov si vyskúšajú Connor Swindells, Jack O’Connell, Alfie Allen, Sofia Boutella aj Dominic West.


Seriál je inšpirovaný skutočnými udalosťami spracovanými v knižnej predlohe spisovateľa Bena Macintyrea s rovnomenným názvom Rogue Heroes. Sfilmovaná verzia bude sledovať príbeh mladého vojaka Davida Stirlinga, ktorého museli hospitalizovať po nešťastnom zranení pri výcviku.


Toto zranenie Stirlinga prinúti obrátiť sa chrbtom všetkým aktuálnym pravidlám boja vo vojne, a tak od velenia britskej armády dostane povolenie zhromaždiť skupinu najtvrdších mužov, ktorí budú schopní vykonávať tie najnáročnejšie misie. Komplikácie však zakaždým nastanú v momente, keď si Stirling uvedomí, že zjednotiť skupinu agresívnych rebelov nebude najjednoduchšia úloha.

Domov
Zdieľať
Diskusia