Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2022, 15:28
Čas čítania 0:56
Ivan Koribanič

VIDEO: Muž presviedčal nitrianskych policajtov, že ho chce niekto uniesť. Po chvíli mu museli zachraňovať život

VIDEO: Muž presviedčal nitrianskych policajtov, že ho chce niekto uniesť. Po chvíli mu museli zachraňovať život
Zdroj: Facebook/Polícia SR
NEWS POLÍCIA SR SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Počas toho, ako v služobnom aute stáli na križovatke na červenej, k nim pribehol muž, ktorý kričal. Na výzvy policajtov nijako nereagoval a kričal naďalej.

Nitrianski policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky mali počas aprílovej nočnej služby rušno, informujú na svojom Facebooku. Tento príbeh zverejnili až s videom, ktoré získali.

Počas toho, ako v služobnom aute stáli na križovatke na červenej, k nim pribehol muž, ktorý kričal a na ich výzvy nereagoval.

 

Po chvíli vyšlo najavo, že ho vraj ktosi prenasleduje a pokúsil sa ho uniesť. Popritom sa snažil nastúpiť do policajného auta.

Muž na akékoľvek výzvy nereagoval a po chvíli sa rozbehol cez jazdné pruhy pomedzi autá smerom k obchodnému domu. Tam však nedošiel, pretože zostal stáť na stredovom ostrovčeku.

Policajti vydedukovali, že muž je dezorientovaný a evidentne pod vplyvom omamných látok. Po tom, čo ho muži zákona chceli opäť upokojiť, dostal muž amok a začal okolo seba kopať, trhať sa a rozhadzovať rukami.

Preto mu nasadili putá a vzali ho k autu. Krátko nato ho pre neutíchajúci amok položili na zem. Po tom, čo mužovi privolali rýchlu zdravotnú pomoc, muž prestal komunikovať a dýchať.

Anketa:
Vieš podať prvú pomoc?
Áno, človek nikdy nevie, kedy sa mu to zíde
Nie, keby niečo, tak rýchlo zavolám záchranku
Áno, človek nikdy nevie, kedy sa mu to zíde
67 %
222 Hlasov
Nie, keby niečo, tak rýchlo zavolám záchranku
33 %
108 Hlasov

Policajti mu dali putá z rúk dole a vďaka rýchlej reakcii sa im ho podarilo oživiť a stabilizovať až do príchodu záchranky. Keď ho záchranári naložili do sanitky, opäť stratil vedomie. Po druhýkrát sa ho podarilo oživiť. Muža previezli do nitrianskej nemocnice.

Ak by si bol svedkom ohrozenia života, bezodkladne kontaktuj rýchlu zdravotnú službu na čísle 155. Ak by si nevedel, ako máš v záchrane života postupovať, operátor na linke ťa do príjazdu sanitky bude inštruovať.
Domov
Zdieľať
Diskusia