Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2022, 15:13
Čas čítania 0:36
Jakub Paulík TASR

Pri Nových Zámkoch padlo malé lietadlo. Zomrel jeden človek

Pri Nových Zámkoch padlo malé lietadlo. Zomrel jeden človek
Zdroj: Policie SR
NEWS LETECKÉ NEHODY LIETADLO NEHODY A ÚMRTIA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Tragický incident sa odohral v lokalite Nový Gúg.

V okrese Nové Zámky v časti Nový Gúg spadlo malé lietadlo. Z jeho posádky náraz neprežila jedna osoba. Druhá sa aktuálne nachádza v kritickom stave.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová informovala, že sa záchranári o incidente dozvedeli o 11. hodine. „Na mieste sa podľa dostupných informácií mali nachádzať dvaja ťažko zranení. Okamžite sme aktivovali pozemných aj leteckých záchranárov, aby im pomohli,“ vysvetlila Krčová.

Podľa jej tvrdenia sa v malom lietadle nachádzali muži a obaja utrpeli takzvanú polytraumu. „Išlo o viaceré poranenia celého tela a záchranári ich po ošetrení previezli do nemocnice v kritickom stave. Žiaľ, jeden z mužov zomrel krátko po transporte,“ dodala hovorkyňa.

Darina Schreková z oddelenia komunikácie Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) Bratislava informovala, že išlo o mužov z Česka.

„Jeden skonal vo vrtuľníku leteckej záchrannej služby, druhý bol prevezený posádkou rýchlej lekárskej pomoci s ťažkými poraneniami na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch,“ uviedla.

Domov
Zdieľať
Diskusia