Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2022, 9:39
Čas čítania 0:54
Daniel Mikolášik

Rozhorčení Slováci nadávali na ukrajinskú vlajku, pomýlili si ju s košickou. Zareagovať musela až polícia

NEWS HOAXY KOŠICE SPRÁVY Z DOMOVA UKRAJINA
Uložiť Uložené

V domnienke, že v centre Košíc sú rozvešané ukrajinské vlajky, padali pod príspevkom expresívne a vulgárne reakcie.

Slovenská polícia upozornila na skutočne bizarný hoax, ktorý sa šíri na sociálnych sieťach. Facebooková stránka regionálneho portálu KOŠICE:DNES totiž pridala fotku z centra Košíc, na ktorej sa nachádzali košické žlto-modré vlajky aj s košickým erbom. Niektorým Slovákom však tieto dve farby automaticky evokujú vlajku Ukrajiny, čo ich okamžite rozhorčilo.

V domnienke, že v centre Košíc sú rozvešané ukrajinské vlajky, padali expresívne reakcie ako „fuj“, „hnus“ alebo „dajte to do p**e“. Negatívnych komentárov adresovaných proti Ukrajine je pod príspevkom niekoľko desiatok.

„Kde som? Na Slovensku alebo na Ukrajine? Vymývanie mozgov? Dajte tam košický erb a nie cudzie vlajky. Sme na smiech všetkým. Ako prikážu, tak robíme. A hrdosť k mestu, Slovensku, to nikomu nič nehovorí? Sú na Ukrajine naše vlajky? Nie, sú tam ich a nie ešte naše. Aj hlúposť je dar boží,“ napísal jeden z používateľov pod príspevkom.

Na mentálnych atlétov, ktorých pod príspevkom s fotkou z Košíc stále pribúdalo, sa napokon rozhodla zareagovať aj Polícia SR. Diskusia pod daným príspevkom podľa nej najlepšie odzrkadľuje aktuálny stav našej spoločnosti. 

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš Košice? Otestuj svoje znalosti o druhom najväčšom slovenskom meste KVÍZ: Ako dobre poznáš Košice? Otestuj svoje znalosti o druhom najväčšom slovenskom meste 16. apríla 2024, 8:30

„V poslednom čase sa objavili dva prieskumy, podľa ktorých sú Slováci na tom takmer najhoršie v celej Európskej únii, čo sa týka vplyvu dezinformácií. Hoaxy sú pritom založené na negativizme – ich cieľom je vyvolávať nenávisť a rozdeľovať spoločnosť. Priložený status je najlepším dôkazom, že oba prieskumy sú pravdivé. Je to zrkadlo do duše slovenského národa,“ uviedli muži zákona.

Domov
Zdieľať
Diskusia