Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2022 o 15:10
Čas čítania 0:36
Ema Stanovská

Čo by robili Slováci, ak by u nás vypukla vojna? Do boja by šlo len 13 % ľudí, viac ako tretina by zo Slovenska odišla (Prieskum)

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Ostať na Slovensku, ale nebojovať by zvolilo 66 percent voličov Smeru. Najväčšiu vôľu bojovať majú voliči strany Republika.

Agentúra Focus pre reláciu Na telo pripravila exkluzívny prieskum, v ktorom sa ľudí pýtala, čo by robili v prípade vojenského napadnutia Slovenska.

Väčšina občanov by zostala na Slovensku, ale nebojovala by (48 percent). Viac ako tretina (32 percent) by z krajiny odišla. So zbraňou v ruke by Slovensko išlo brániť 13 percent ľudí. Zvyšných 7 percent nevie, čo by v takom prípade robilo.

Prieskum zisťoval aj to, ako by sa zachovali voliči jednotlivých politických strán. Najviac tých, ktorí by išli bojovať za Slovensko, je medzi voličmi strany Republika (27 percent).

Nasledujú voliči Progresívneho Slovenska (19 percent) a voliči Sme rodina (16 percent). 

Možnosť odísť zo Slovenska najviac volili prívrženci progresívcov (52 percent). Nasledujú voliči SaS (39 percent) a kollárovcov (38 percent).

Ostať na Slovensku, ale nebojovať by zvolilo 66 percent voličov Smeru, 58 percent voličov Hlasu a 48 percent OĽaNO. 

Focus realizoval prieskum v dňoch 30. 3. až 6. 4. na vzorke 1 007 respondentov.

Zdroj: Tvnoviny.sk
Zdroj: Tvnoviny.sk Zdroj: Tvnoviny.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia