Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2022, 16:53
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

PREHĽAD: V nedeľu budú obchody zatvorené, radšej si nakúp vopred

NEWS OBCHODY
Uložiť Uložené

V nedeľu je na Slovensku štátny sviatok, veľké obchody a obchodné domy budú mať zatvorené. Otvorené zostanú len niektoré služby, a to najmä v obchodných centrách. Štátny sviatok bude aj budúci týždeň.

Štátne sviatky 1. a 8. mája tento rok vychádzajú na nedeľu. Reťazce obchodov, ale aj obchodné domy upozorňujú na to, že budú mať v tieto dni zatvorené. Odporúčajú preto vybaviť si všetky nákupy v piatok a v sobotu.

Týka sa to siete obchodov Tesco, Kaufland, Lidl, ale aj Terno, Billa a Coop Jednota. Obchody majú zatvorené podľa nariadenia vlády z roku 2017, z ktorého vyplýva, že zamestnávateľ nemôže prikázať zamestnancovi, aby počas sviatkov pracoval.

Preto je pre zákazníkov lepšie, aby boli pripravení a spravili si väčší nákup v dostatočnom predstihu. Otvorené budú mať len prevádzky, ktoré majú výnimku. Týka sa to čerpacích staníc, letísk, ale aj lekární či predajní suvenírov. Otvorené môžu mať aj prevádzky poskytujúce služby.

S veľkou pravdepodobnosťou budú otvorené aj lokálne večierky a malé obchody, keďže existuje výnimka, podľa ktorej môže mať obchod počas sviatkov otvorené, ak si majiteľ prevádzky zabezpečí predaj sám. 

Obchody
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

 

Mohlo by ťa zaujímať:
Advokát prominentov Marek Para ide do väzby, rozhodol Najvyšší súd
Na akciu Smeru v Nitre prišli stovky ľudí. Na záver musel zasiahnuť antikonfliktný tím
Moldavsko by mohlo byť ďalším cieľom Ruska. Putin sa vraj rozhodol otvoriť nový vojnový front, píše denník The Times
Domov
Zdieľať
Diskusia