Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2022, 19:04
Čas čítania 0:51
Jana Chovancová

Na akciu Smeru v Nitre prišli stovky ľudí. Na záver musel zasiahnuť antikonfliktný tím

POLITIKA SMER-SD
Uložiť Uložené

Počas oslavy 1. mája v Nitre zaplnilo Svätoplukovo námestie 2 500 ľudí z celého Slovenska. Oslavy organizoval Smer-SD a podujatie sa postupne zmenilo na protest.

Smer-SD zorganizoval v nedeľu 1. mája oslavy na Svätoplukovom námestí v Nitre. Zúčastnilo sa ich približne 2 500 ľudí z celého Slovenska, informuje TASR. 

Prvomájové podujatie sa však postupne zmenilo na protest proti vláde, prezidentke Zuzane Čaputovej a proti vydaniu poslanca Roberta Fica do väzby. Dav ľudí začal skandovať počas vystúpenia Erika Kaliňáka a Ľuboša Blahu. Ten všetkých účastníkov pozdravil slovami: „Česť práci, súdruhovia!“

Účastníci prvomájového protestného zhromaždenia v Nitre.
Účastníci prvomájového protestného zhromaždenia v Nitre. Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Najviac emócií však v prítomných rozpútal Robert Fico, ktorý všetkých vyzval na potlesk solidarity pre uväzneného Roberta Kaliňáka. Zároveň vyzval zúčastnených, aby na protesty Smeru-SD chodili v hojnom počte. „Musíme vymeniť vládu Slovenskej republiky, v tom nám musíte pomôcť. Rovnako musí prísť nová hlava štátu, nová hlava Slovenskej republiky. Všetko je jasné. Musíme dať dole vládu, musíme dať dole prezidentku, demokratickým právnym spôsobom,“ vyzýval dav ľudí Robert Fico. 

Odporúčané
„Stratil som nádej, do roka sa odsťahujem.“ Slovákov sme sa pýtali, či bude podľa nich vládnuť Robert Fico „Stratil som nádej, do roka sa odsťahujem.“ Slovákov sme sa pýtali, či bude podľa nich vládnuť Robert Fico 4. októbra 2023, 16:00

Počas jeho príhovoru došlo k potýčke demonštrantov so starším mužom, ktorý doniesol fotografiu zavraždeného novinára Jána Kuciaka. Na muža zaútočili demonštranti dáždnikmi a v situácii musel zasiahnuť policajný antikonfliktný tím. 

Mohlo by ťa zaujímať:
Advokát prominentov Marek Para ide do väzby, rozhodol Najvyšší súd
– Rodinný dom za státisíce nazýva v majetkovom priznaní „drevenicou“. Kto je Juraj Blanár, ktorý môže nahradiť Fica ako líder Smeru
Moldavsko by mohlo byť ďalším cieľom Ruska. Putin sa vraj rozhodol otvoriť nový vojnový front, píše denník The Times
Domov
Zdieľať
Diskusia