Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2022, 17:39
Čas čítania 0:59
Adam Novosad

Havarovala kolóna holandskej armády smerujúca na misiu na Slovensko. Zranili sa dvaja vojaci

NEWS NATO SLOVENSKO VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Holandskí vojaci poškodili dohromady päť kusov svojej vojenskej techniky.

Kolóna holandskej armády smerujúca na Slovensko havarovala pri českom meste Jihlava. Holandskí vojaci sa spoločne s technikou presúvali z vojenského priestoru Rančířov v Českej republike k slovenským hraniciam.

Podľa spravodajského servera TN.cz v sebe po piatich kilometroch jazdy skončilo viacero kusov vojenskej techniky. Holanďania do seba vrazili na jihlavskom diaľničnom privádzači, ktorý museli policajti následne dočasne uzavrieť.

nato
Zdroj: TV Nova/TN.cz/reprofoto

Na základe dostupných informácií haváriu vojenskej kolóny zrejme spôsobilo nedodržanie rozstupov v premávke. „Pri nehode sa poškodilo celkovo päť vozidiel, išlo o tri osobné a dva nákladné automobily,“ uviedla hovorkyňa českej polície Dana Čírtková. Pri nehode sa nikto vážne nezranil, ale dvoch ľahko zranených vojakov museli záchranári previezť do nemocnice na vyšetrenia.

Holandská vojenská kolóna putuje na Slovensko v rámci posilnenia východného krídla Severoatlantickej aliancie, ktorej prítomnosť na slovenskom území bola schválená v reakcii na vypuknutie vojny na Ukrajine. Holandskí vojaci budú na Slovensku pôsobiť v jednotke NATO, ktorá bude zložená z vojakov z Česka, Holandska, zo Slovinska a z USA.

Odporúčané
Ťažko prežívaš udalosti, ktoré sa dejú na Slovensku? Psychológa sme sa pýtali, ako sa s tým vyrovnať Ťažko prežívaš udalosti, ktoré sa dejú na Slovensku? Psychológa sme sa pýtali, ako sa s tým vyrovnať 16. mája 2024, 17:00

„Všetci potvrdili, že do toho idú. Cítia, že nám chcú pomôcť. Ale pomáhajú aj sami sebe tak, ako sme my išli do Pobaltia,“ uviedol začiatkom marca minister zahraničných vecí Ivan Korčok po tom, čo bolo zriadenie novej jednotky Aliancie odsúhlasené Slovenskom aj zúčastnenými krajinami.

Mohlo by ťa zaujímať:
Charlie Chaplin: legendárny komik aj sadista, ktorý ponižoval vlastné deti a mal slabosť na maloleté dievčatá
Selassie: Slováci vidia drahé autá a byty influencerov, ale nevidia lízing a dve hypotéky. Do telky by som už dnes šiel (Rozhovor)
10 najlepších filmov Toma Cruisa
Domov
Zdieľať
Diskusia