Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2022, 8:42
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Naď prirovnal Vladimira Putina k Hitlerovi, ktorého treba zastaviť, kým sa posunie na západ. Slovensko označil za frontový štát

NEWS JAROSLAV NAĎ PUTIN
Uložiť Uložené

Minister obrany Jaroslav Naď poskytol rozhovor prestížnemu denníku New York Times.

Slovenský minister obrany Jaroslav Naď v rozhovore pre prestížny denník New York Times označil Vladimira Putina za človeka, ktorý je ako Adolf Hitler. Šéf rezortu obrany si nedával servítku pred ústa a vyhlásil, že ruského agresora treba zastaviť skôr, ako sa rozhodne zaútočiť ďalej na západ. Slovensko v tomto kontexte označil za frontový štát, ktorý má na svojich vlastných hraniciach vojnu a zároveň je ako prvý vystavený utečeneckej kríze. „Ukrajina doslova bojuje za našu budúcnosť,“ vyhlásil. 

Jaroslav Naď komentoval aj odovzdanie systému protivzdušnej obrany S-300, ktoré najmä priaznivci Kremľa označujú za zapojenie Slovenska do vojny alebo provokáciu Ruska.

Minister obrany opäť vyvrátil tvrdenia o tom, že systém na území Ukrajiny Rusi zničili, a zároveň dodal, že cieľom Rusov pri šírení tejto dezinformácie je, aby upokojila svojich vlastných vojakov, ktorí môžu strácať motiváciu s vedomosťou, že nebojujú len proti Ukrajine, ale proti zvyšku sveta. Viac ako 60 krajín dnes totiž na Ukrajinu dodáva zbrane v súlade s Chartou OSN, aby sa mohla brániť napadnutiu ruským agresorom. 

Aj ukrajinský minister už vyhlásil, že sa protivzdušný systém nenachádzal blízko mesta Dnipro, keď ho údajne Rusi podľa svojich tvrdení zničili. 

 
NYT pripomína, že Ukrajina sa momentálne pripravuje na ďalšiu ofenzívu Ruska, ktorá udrie najmä na východe krajiny, Spojené štáty, Európska únia a NATO však pokračujú v dodávkach zbraní vrátane tých, ktorými Ukrajina posilňuje svoju obranyschopnosť.  

Jaroslav Naď.
Jaroslav Naď. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia