Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2022, 19:30
Čas čítania 3:50
Dominik Vetrák

10 milovaných seriálov, ktoré sa končia v roku 2022

10 milovaných seriálov, ktoré sa končia v roku 2022
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE SERIÁLY PEAKY BLINDERS STRANGER THINGS
Uložiť Uložené

Známe seriály od Netflixu a iných staníc odvysielajú svoje posledné série už počas nasledujúcich mesiacov.

Seriály sa končia každý rok. Je to prirodzené a nevyhnutné, no vždy zabolí, keď vieš, že sa chystáš pozerať poslednú sériu svojho obľúbeného seriálu. Rok 2022 bude v tomto ohľade pre viacerých divákov veľmi smutný. Končí sa totiž hneď niekoľko obľúbených a známych seriálov od viacerých televíznych staníc vrátane Netflixu. 

Odporúčané
10 najlepších seriálov na HBO Max. Streamovacia služba štartuje na Slovensku už dnes 10 najlepších seriálov na HBO Max. Streamovacia služba štartuje na Slovensku už dnes 8. marca 2022, 16:30

1. Peaky Blinders

Kde sa dá seriál pozrieť: Netflix

Posledná séria beží v týchto dňoch a skončí sa v apríli. Fanúšikov poteší správa, že po skončení seriálu uvidíme ešte celovečerný film a že sa s najväčšou pravdepodobnosťou dočkáme ďalších seriálov odohrávajúcich sa v tomto svete, akurát s inými postavami. Thomas Shelby a spol. však svoju seriálovú púť ukončia.

Zo začiatku nám to bolo ľúto, ale ako sa dozvieš z našich dojmov po prvých dvoch epizódach, sme radi, že sa seriál už končí, keďže je na ňom cítiť, že príbeh už nie je taký zaujímavý ako v prvých sériách. 

Začala sa posledná séria Peaky Blinders.
Začala sa posledná séria Peaky Blinders. Zdroj: BBC One

2. Ozark

Kde sa dá seriál pozrieť: Netflix

Krimi príbeh od Netflixu sa končí v najlepšom a dej jasne naznačuje, že sa nemôže naťahovať donekonečna a čoskoro musí prísť jeho vyvrcholenie. To je zatiaľ dosť vydarené.

Netflix najskôr vydal prvú polovicu poslednej, štvrtej série. Tá sa nám dosť páčila, pričom zase stavila na zaujímavý dej a silné herecké výkony. Zvyšné časti uvidíme už 29. apríla

3. Better Call Saul

Kde sa dá seriál pozrieť: Netflix

Azda najlepší dramatický seriál posledných rokov vyvrcholí v šiestej sérii, ktorá sa začína 18. apríla. Aj táto sezóna bude rozdelená na dve časti. Druhú várku epizód začne americká televízna stanica AMC vysielať 11. júla. Celkovo uvidíme 13 epizód. 

Odporúčané
Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vznikli podľa knižnej predlohy Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vznikli podľa knižnej predlohy 19. marca 2024, 15:00

Better Call Saul má fantastických hercov, technickú úroveň a príbeh, ktorý ťa udrží v napätí od začiatku do konca. Je to vrcholová televízna tvorba v dramatickom krimi žánri. Ak si seriál ešte nezačal pozerať, okamžite to naprav. 

4. Atlanta

Kde sa dá seriál pozrieť: Hulu/FX

Tento rok uvidíme predposlednú aj poslednú sériu seriálu Atlanta. Raper, herec a producent Donald Glover (známy aj ako Childish Gambino) si dal spoločne s ostatnými tvorcami po druhej sérii takmer trojročnú pauzu. Tá sa skončí 25. marca, keď televízna stanica FX začne vysielať tretiu sériu. Tá štvrtá sa následne začne niekedy koncom roka a seriál uzatvorí.

Earn (Donald Glover) sa chce zviezť na úspešnej kariére svojho bratranca – rapera Paper Boia. Sledujeme ich pokusy uspieť vo svete hudby, ale aj klasické problémy Afroameričanov v USA, ktorým chýbajú peniaze a trpezlivosť s nespravodlivosťou v  spoločnosti. 

5. The Walking Dead

Kde sa dá seriál pozrieť: Netflix

Seriál diváci označovali aj ako nekonečný, no skončí sa 11. sériou. S týmto svetom sa však už asi skutočne nerozlúčime. Aktuálne totiž vysielajú tri takzvané spin-off seriály, ktoré sa odohrávajú v rovnakom svete, no s inými postavami. Po skončení hlavného seriálu The Walking Dead sa začne ďalší vedľajší s názvom Isle of the Dead, v ktorom budú hlavné postavy Negan a Maggie.

Odporúčané
10 najlepších seriálov roka 2023 10 najlepších seriálov roka 2023 28. decembra 2023, 14:30

Mali by vzniknúť aj celovečerné filmy s postavou Ricka Grimesa. Herec Andrew Lincoln, ktorý ju stvárňoval, v seriáli prestal hrať pred niekoľkými rokmi, keďže sa mu už nechcelo neustále natáčať desiatky epizód. Televízna stanica AMC filmy ohlásila ešte v roku 2018, no stále nevieme, kedy budú mať premiéru. 

 

6. Dead To Me

Kde sa dá seriál pozrieť: Netflix

Krimi komédia od Netflixu nás zaujala prvou sériou, no tá druhá už bola o čosi slabšia, a to najmä pre menej zaujímavý dej. Asi je dobre, že sa tvorcovia rozhodli seriál nenaťahovať donekonečna a uzatvoria ho nasledujúcimi epizódami. 

Dej sleduje Jen (Christina Applegate), ktorá sa nedávno stala vdovou, a Judy (Linda Cardellini), ktorá je vdovou už pár mesiacov. Rýchlo sa skamarátia, no Judy má obrovské tajomstvo, ktoré môže zničiť ich vzťah. Dead To Me je čierna komédia so sympatickými postavami a s vtipnými dejovými zvratmi. 

7. Minisérie od Star Wars a Marvelu

Kde sa dá seriál pozrieť: Disney+ (na Slovensku sa spustí v priebehu tohto roka)

Niektoré seriály od Marvelu budú mať pokračovanie, ako napríklad What If? či Loki. Iné sa zase skončia ako minisérie a príbehy ich hrdinov budú pokračovať vo filmoch. Tento rok uvidíme viacero marvelovských seriálov, z ktorých asi najviac zaujme prvý trailer na seriál.

8. Killing Eve

Kde sa dá seriál pozrieť: Hulu/Prime Video

Seriál sa preslávil vďaka morbídnemu humoru, akčným scénam, napätiu, ale najmä skvelým postavám, do ktorých sa zamiluješ. Dej sa zameriava na agentku špeciálnej tajnej služby MI-5 menom Eve Polastri (Sandra Oh), ktorá je fascinovaná záhadnou vrahyňou Villanelle (Jodie Comer). Spoločne rozbiehajú hru na mačku a myš, čo vyústi do viacerých úžasných scén. 

Odporúčané
Najlepšie seriály, ktoré sme videli v roku 2023: HBO kompletne prevalcovalo Netflix a ostatnú streamingovú konkurenciu Najlepšie seriály, ktoré sme videli v roku 2023: HBO kompletne prevalcovalo Netflix a ostatnú streamingovú konkurenciu 5. júla 2023, 12:30

Seriál sa skončí štvrtou sériou už koncom apríla, takže je ideálny čas dať mu šancu. Je vysoká šanca, že ťa zaujme a celý ho zhltneš, pričom nebudeš musieť vôbec čakať na nové časti.

9. His Dark Materials

Kde sa dá seriál pozrieť: HBO Max

Finálna, tretia séria fantasy seriálu sa na streamovacej službe HBO Max začne vysielať už v priebehu tohto roka. Príbeh sa zameriava na Lyru (Dafne Keen), zdanlivo obyčajnú, ale odvážnu mladú dievčinu z iného sveta.

Lyra pri svojom pátraní po zmiznutom kamarátovi odhalí zlovestné sprisahanie, ktorého súčasťou sú únosy detí, a zo všetkých síl sa snaží porozumieť záhadnému javu zvanému Prach. 

10. Bonus: Stranger Things

Kde sa dá seriál pozrieť: Netflix

Nemaj strach. Slávny sci-fi seriál Stranger Things sa končí až budúci rok, no keďže o tom vieme už teraz, rozhodli sme sa ho aj tak zaradiť do tohto článku v podobe bonusu. Tento rok nás čaká štvrtá séria, ktorá bude rozdelená do dvoch častí, a zrejme budúci rok uvidíme poslednú sériu.

Tvorcovia už naznačili, že nás po skončení hlavného seriálu čakajú ďalšie, ktoré tento sci-fi svet rozvinú. Samotná štvrtá séria bude oproti tým predošlým takmer dvojnásobne dlhšia.

Tento rok už stihli skončiť aj seriály Expanse, The Last Kingdom či After Life. Neskôr v priebehu roka sa skončia aj Black-ish, This Is Us, Grace and Frankie či Better Things.

Domov
Zdieľať
Diskusia