Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2022, 14:30
Čas čítania 10:45
Martin Adam Pavlík

Ronald Paradeiser: Nemám problém ísť s Keitom do prestrelky, viem ho nachytať. Ešte poriadne nezažil krízové situácie (Rozhovor)

Ronald Paradeiser: Nemám problém ísť s Keitom do prestrelky, viem ho nachytať. Ešte poriadne nezažil krízové situácie (Rozhovor)
Zdroj: Oktagon MMA
ŠPORT MMA OKTAGON MMA RONALD PARADEISER
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenského zápasníka čaká už 26. februára dôležitý zápas o dočasný titul ľahkej váhy v česko-slovenskej organizácii Oktagon MMA. Pre Refresher prezradil, čo zlepšil v príprave a aké sú najlepšie zbrane na jeho súpera.

Ronald Paradeiser má len 24 rokov, no patrí medzi najväčšie MMA talenty domácej scény. Je vysoký (188 cm), dravý a jeho údery sú vražedne presné a tvrdé zároveň. V organizácii Oktagon MMA dokázal poraziť napríklad Lea Brichtu, Karola Ryšavého či Ardu Adasa a dokopy má v zmiešaných bojových umeniach skóre 13 výhier a 7 porážok. 

Zverenca Ilju Škondriča z bratislavskej Oktagon Fighting Academy však čaká na najbližšom turnaji Oktagon 31, ktorý sa uskutoční v sobotu 26. februára, nepríjemný, nebezpečný, no najmä zatiaľ neporazený belgický bojovník Losene Keita.

Ten v decembri v premiérovom zápase na pôde Oktagonu doslova zdemoloval Karola Ryšavého a hneď si vypýtal súboj o titul so súčasným šampiónom ľahkej váhy Ivanom Buchingerom. 

Ronald Paradeiser v zápase proti Karolovi Ryšavému.
Ronald Paradeiser v zápase proti Karolovi Ryšavému. Zdroj: Oktagon MMA


Pred Paradeiserom stojí veľká výzva, pretože zápas s Keitom bude nakoniec o dočasný titul ľahkej váhy a prípadná výhra mu následne zaručuje odvetu s momentálne zraneným šampiónom Buchingerom, ktorý ho zdolal v zápase o opasok v januári minulého roka.

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

Ronald Paradeiser pre Refresher prezradil, ako bude podľa neho zápas s Keitom prebiehať, čo od neho môžeme čakať, čo ho naučila prehra s Buchingerom, ale aj to, kto je jeho vysnívaný súper v UFC. 

Zaspomínal si aj na sparing s legendárnym Jonom Jonesom a priblížil, ako mu otcovstvo zasiahlo do trénovania či akým smerom plánuje syna v budúcnosti viesť. Ak ťa zaujímajú články venované bojovým športom a rozhovory so športovcami, neváhaj nás podporiť a staň sa členom Refresher+ klubu, aby sme ti mohli priniesť ešte viac kvalitného obsahu. 

Na turnaji Oktagon 31 budete zápasiť s doposiaľ neporazeným Losenom Keitom. Najskôr to mal byť len obyčajný zápas o vyzývateľa číslo jeden, neskôr sa z toho stal rovno zápas o dočasný titul ľahkej váhy Oktagonu. Zmenilo to nejakým spôsobom vašu fyzickú prípravu či mentálne nastavenie? 

Určite sa zmenila moja fyzická príprava, keďže ten zápas nebude na tri kolá, ale až na päť kôl. Riešili sme s trénermi, či to takto narýchlo vziať alebo nie, no zhodli sme sa, že som v dobrej forme a som na to pripravený. Priznám sa, aj som si myslel, že by to nakoniec mohlo byť o dočasný titul.

Oktagon MMA Ronald Paradeiser
Zdroj: Oktagon MMA

Vedel som, že Ivan Buchinger je zranený a je to už viac než rok, odkedy v ľahkej váhe zápasil (práve v takýchto prípadoch sa organizujú súboje o takzvaný dočasný titul medzi poprednými zápasníkmi rebríčka konkrétnej váhovej kategórie – pozn red.).

Nakoniec to tak aj vyšlo, no prekvapilo ma, že s rozhodnutím spraviť z toho titulovú bitku toľko čakali. Čo sa týka mentálneho nastavenia, nezmenilo sa nič, akurát že sa na ten zápas ešte viac teším.

Keita mal plné právo si zápas o opasok vypýtať. Moja pozícia je jasná, som tu na to, aby som obhájil, že momentálne som jednotka ja.

Čo vravíte na Keitov výkon proti Ryšavému a takisto na to, že si tak sebavedomo, možno až trochu drzo, rovno vypýtal zápas o opasok s Buchingerom?

Nesúhlasím v tomto prípade s väčšinou, teda s ľuďmi, ktorí vravia, že to bolo drzé. Ja si to nemyslím. Porazil zápasníka, ktorý bol na treťom mieste v rebríčku, s tým, že dvojka som bol ja a jednotka bol Leo Brichta, ktorý však momentálne v Oktagone nezápasí. Takže Keita mal plné právo si ten zápas o opasok vypýtať. Moja pozícia je jasná, som tu na to, aby som obhájil, že momentálne som jednotka ja.


Keita je bojovník, ktorý si nevie predstaviť, že prehrá. Je nesmierne namotivovaný, má vždy obrovskú podporu blízkych, ktorá mu v aréne nepochybne pomáha. Je zároveň extrémne výbušný. Aké budú vaše zbrane, aby ste ho zlomili a zvíťazili?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 110501 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo potrebuje na to, aby nad Keitom vyhral.
  • Ako podľa neho bude zápas s Keitom prebiehať.
  • V čom by bola iná odveta s Ivanom Buchingerom.
  • S kým by si chcel v UFC raz zmerať sily.
  • Či dostal ponuku z novej organizácie RFA.
  • Čo si myslí o prestupe Lea Brichtu z Oktagonu MMA do RFA.
  • Čo si myslí o organizáciách Fight Night Challenge a Clash of the Stars.
Domov
Zdieľať
Diskusia