Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2022, 13:04
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Čas, keď sa rozsudky písali na objednávku, sa skončil, odkázal Juraj Šeliga Ficovi. Šéf Smeru naďalej bráni Norberta Bödöra

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Juraj Šeliga zo strany Za ľudí tvrdí, že Robert Fico zastrašuje sudcov.

Šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico i obhajcovia obvineného nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra Pavol Gašpar a Marek Para tvrdia, že rozhodovanie Najvyššieho súdu SR o väzbe pre Norberta B. nebude nestranné. Poukazujú na sudcu Najvyššieho súdu Juraja Klimenta a jeho rodinné väzby s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorého podozrievajú z manipulácie v kauzách Judáš a Očistec. O väzbe má NS rozhodovať vo štvrtok.


Prokurátor chce podľa Fica za každú cenu dostať Norberta Bödöra do väzby. Kritizuje, že v prípade má rozhodovať Kliment, ktorý sa podľa Fica „otvorene hlási k politike OĽaNO“, pričom bol v minulosti nominantom tohto hnutia napríklad na člena Súdnej rady SR.


Obhajcovia i Norbert Bödör zároveň deklarovali, že sa nebudú vyhýbať hlavnému pojednávaniu v kauze Dobytkár. Cez víkend oligarchu z Nitry Špecializovaný trestný súd prepustil zo zadržania na slobodu. 

Robert Fico.
Robert Fico. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Šeliga: Fico zastrašuje sudcov

Poslanec zo strany Za ľudí Juraj Šeliga reagoval na tlačovú konferenciu šéfa Smeru a advokátov oligarchu so slovami, že ide o zastrašovanie sudcov. 

„Každý v našej krajine má právo na obhajobu. Bez ohľadu na to, či je to mafián, vrah, zlodej alebo človek podozrivý z korupcie. Má právo na obhajobu a na to, aby jeho obhajcovia použili všetky legálne prostriedky na jeho obhajobu. Odmietam však, aby líder najsilnejšej opozičnej strany hrubým spôsobom deň pred rozhodnutím o väzbe Norberta Bödöra útočil na sudcov, zastrašoval ich a osočoval ich so snahou dosiahnuť ich vylúčenie z rozhodovania vo veci. Je to neprijateľný nátlak,“ vysvetľuje Juraj Šeliga podľa Denníka N

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

Dodáva, že sudcovia Najvyššieho súdu si zaslúžia úctu a rešpekt a dávno sa skončil čas, keď sa rozsudky písali na objednávku. „Vyzývam k citlivosti na útoky a zastrašovanie, ktoré budú zo strany Roberta Fica len pokračovať a stupňovať sa. Nedovoľme Ficovi, ktorý chráni svojich nominantov, aby zasahoval do nezávislosti súdov na Slovensku. To by znamenalo koniec právneho štátu u nás,“ dodal poslanec Šeliga.

Domov
Zdieľať
Diskusia