Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2022 o 17:52
Čas čítania 1:03
Adam Novosad

Do školy v Miloslavove, kde zbili 11-ročné dievča, vysiela minister krízový tím. V triedach budú pomáhať psychológovia

Do školy v Miloslavove, kde zbili 11-ročné dievča, vysiela minister krízový tím. V triedach budú pomáhať psychológovia
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS KYBERŠIKANOVANIE ŠKOLSTVO ÚTOK V MILOSLAVOVE
Uložiť Uložené

Na základnej škole v Miloslavove bude pôsobiť krízový tím zložený zo psychológov.

Do Základnej školy v Miloslavove vysiela ministerstvo školstva špeciálny krízový tím. Bitka 11-ročného dievčaťa, ktoré napadla skupina maloletých útočníkov, si vyžiadala reakcie mnohých politikov.

Do školy preto najnovšie smeruje tím zložený zo psychológov schopných pomôcť konzultovať incident aj šikanu vo všeobecnosti s učiteľmi aj so žiakmi.

„V Miloslavove nastala situácia, v ktorej ľudskosť a rešpekt človeka k človeku boli zatlačené do úzadia krutosťou, násilím, bolesťou a nedôstojnosťou,“ uviedol minister v statuse. Odsúdil násilie, útoky aj neúctu, avšak mrzí ho medializácia a šírenie agresivity, čím narážal na protest v Miloslavove, kde niekoľko desiatok ľudí žiadalo exemplárne tresty pre všetkých útočníkov.

„Prosím, nehľadajme skratkovitými cestami vinníka, lebo to vedie len k skratkovitým riešeniam,“ skonštatoval minister. „Dnes do školy nastupuje krízový tím zložený zo psychológov, ktorí budú s učiteľmi konzultovať to, čo sa stalo a ako zvládnuť tému šikany v triedach, následne bude krízový tím v každej triede so žiakmi ošetrovať situáciu, ktorá sa stala,“ vysvetľuje nasledujúce kroky rezortu Gröhling.

Odporúčané
Ako si vybrať školský batoh pre prvákov Ako si vybrať školský batoh pre prvákov 23. júla 2024 o 9:19

„Od januára do júna 2022 prebiehajú webináre pre metodikov prevencie a učiteľov proti šikane pod záštitou VÚDPaP, aktuálne sa tvorí nová Smernica o šikanovaní pre školy a školské zariadenia, v decembri sme na vládu predložili Akčný plán boja proti šikane (jeho súčasťou je napr. povinné vzdelávanie v oblasti riešenia šikany pre riaditeľov ako súčasť funkčného vzdelávania) a prevenciu šikany riešia aj reforma poradenského systému a štandardy obsiahnuté v nej,“ uzatvára minister.

Ani jeden z dokumentov síce podľa neho zázračne neeliminuje všetky prípady šikany, ale na jej prevencii, podpore ľudskosti, porozumenia a slušnosti treba neustále pracovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia