Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2022, 17:52
Čas čítania 1:03
Adam Novosad

Do školy v Miloslavove, kde zbili 11-ročné dievča, vysiela minister krízový tím. V triedach budú pomáhať psychológovia

Do školy v Miloslavove, kde zbili 11-ročné dievča, vysiela minister krízový tím. V triedach budú pomáhať psychológovia
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS KYBERŠIKANOVANIE ŠKOLSTVO ÚTOK V MILOSLAVOVE
Uložiť Uložené

Na základnej škole v Miloslavove bude pôsobiť krízový tím zložený zo psychológov.

Do Základnej školy v Miloslavove vysiela ministerstvo školstva špeciálny krízový tím. Bitka 11-ročného dievčaťa, ktoré napadla skupina maloletých útočníkov, si vyžiadala reakcie mnohých politikov.

Do školy preto najnovšie smeruje tím zložený zo psychológov schopných pomôcť konzultovať incident aj šikanu vo všeobecnosti s učiteľmi aj so žiakmi.

„V Miloslavove nastala situácia, v ktorej ľudskosť a rešpekt človeka k človeku boli zatlačené do úzadia krutosťou, násilím, bolesťou a nedôstojnosťou,“ uviedol minister v statuse. Odsúdil násilie, útoky aj neúctu, avšak mrzí ho medializácia a šírenie agresivity, čím narážal na protest v Miloslavove, kde niekoľko desiatok ľudí žiadalo exemplárne tresty pre všetkých útočníkov.

„Prosím, nehľadajme skratkovitými cestami vinníka, lebo to vedie len k skratkovitým riešeniam,“ skonštatoval minister. „Dnes do školy nastupuje krízový tím zložený zo psychológov, ktorí budú s učiteľmi konzultovať to, čo sa stalo a ako zvládnuť tému šikany v triedach, následne bude krízový tím v každej triede so žiakmi ošetrovať situáciu, ktorá sa stala,“ vysvetľuje nasledujúce kroky rezortu Gröhling.

Odporúčané
Tri Slovenky chceli napraviť diery v školstve. Založili úspešný program, vďaka ktorému si študenti rozbehnú vysnívanú kariéru Tri Slovenky chceli napraviť diery v školstve. Založili úspešný program, vďaka ktorému si študenti rozbehnú vysnívanú kariéru 27. marca 2024, 13:00

„Od januára do júna 2022 prebiehajú webináre pre metodikov prevencie a učiteľov proti šikane pod záštitou VÚDPaP, aktuálne sa tvorí nová Smernica o šikanovaní pre školy a školské zariadenia, v decembri sme na vládu predložili Akčný plán boja proti šikane (jeho súčasťou je napr. povinné vzdelávanie v oblasti riešenia šikany pre riaditeľov ako súčasť funkčného vzdelávania) a prevenciu šikany riešia aj reforma poradenského systému a štandardy obsiahnuté v nej,“ uzatvára minister.

Ani jeden z dokumentov síce podľa neho zázračne neeliminuje všetky prípady šikany, ale na jej prevencii, podpore ľudskosti, porozumenia a slušnosti treba neustále pracovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia