Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2021, 8:33
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

VIDEO: Americký policajt neúmyselne zastrelil 14-ročné dievča pri ozbrojenej akcii v nákupnom centre

VIDEO: Americký policajt neúmyselne zastrelil 14-ročné dievča pri ozbrojenej akcii v nákupnom centre
Zdroj: Getty Images/Ross Mantle (ilustrační foto)
NEWS TRAGÉDIA USA
Uložiť Uložené

Policajta už preložili do administratívneho oddelenia.

TV Markíza upozornila na tragickú nehodu v Los Angeles, kde pri prestrelke zomrelo 14-ročné dievča. Nešťastná udalosť sa stala deň pred Vianocami v obchodnom dome, keď niekto nahlásil napadnutie podozrivým mužom. Keď ozbrojení policajti vošli do objektu, zazreli podozrivého muža, na ktorého niekoľkokrát vystrelili.

Jedna z guliek prerazila stenu skúšobnej kabínky, kde sa práve skrývala tínedžerka Valentina Orellanová-Peraltová. Tá podľa televízie práve v tento deň nakupovala s matkou oblečenie na chystané 15. narodeniny. 

Celú policajnú akciu zachytili policajti z LA na kamery pripevnené na hrudi. Zo záznamu vyplýva, že príslušníkom polície sa podarilo útočníka zneškodniť, v objekte našli aj krvácajúcu ženu. Až keď následne kontrolovali miesto činu, všimli si za miestom, kde stál podozrivý, prestrelenú kabínku. Momentálne zisťujú, či išlo skutočne o náboj zo zbrane policajta, prípad vyšetrujú ako neúmyselné zabitie. 

Policajta už medzičasom vedúci presunuli z terénu do administratívneho oddelenia. Šéf LAPD prisľúbil transparentné vyšetrenie oboch prípadov, preto zverejnili aj časť videa z akcie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia