Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2021, 15:21
Čas čítania 1:03
Viktor Kniš TASR

Nové opatrenia: Zákaz vychádzania bude platiť až po ôsmej večer. Môžeš ísť len do práce, na nákup alebo do nemocnice

NEWS LOCKDOWN
Uložiť Uložené

Takto bude vyzerať cestovanie na Slovensku počas Vianoc.

Od piatka 17. decembra bude zákaz vychádzania platiť len v čase od 20.00 do 5.00 h. Výnimkami z nočného zákazu vychádzania bude napríklad cesta do a zo zamestnania, zdravotná starostlivosť či cesta do obchodov. Rovnako výnimka platí aj na cestu na účel starostlivosti o blízku osobu alebo príbuzného či na vycestovanie do zahraničia. V utorok o tom rozhodla vláda.


Zo zákazu nočného vychádzania má výnimku cesta do a zo zamestnania, prípadne cesta na vykonávanie podnikateľskej a obdobnej činnosti v prípade, že nemôžu byť vykonávané ako práca z domácnosti.


Po 20.00 h je takisto možné zájsť do obchodu a prevádzok, ktoré poskytujú súvisiace vymedzené služby. Rovnako je povolená cesta (vrátane návratu) do zdravotníckeho zariadenia, cesta k lekárovi a od lekára i cesta s cieľom starostlivosti o blízku osobu vrátane cesty späť.


V nočných hodinách je tiež možné ísť von so psom alebo s mačkou do vzdialenosti 500 metrov od bydliska, povolená je takisto cesta na účel starostlivosti o hospodárske zvieratá alebo cesta s cieľom poskytnúť veterinárnu starostlivosť vrátane cesty späť. Výnimku má takisto cesta na účel vycestovania do zahraničia a cesta späť pri návrate zo zahraničia. Obmedzenie sa nevzťahuje ani na osobu pri zabezpečovaní a presúvaní sa do zariadení sociálnych služieb a pri poskytovaní terénnej sociálnej služby a cestu späť.


Povolená pre očkovaných a tých, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 (režim OP), je tiež cesta na bohoslužbu alebo na náboženský úkon. Výnimku zo zákazu nočného vychádzania majú aj držitelia poľovného lístka na účel plnenia opatrení proti šíreniu afrického moru ošípaných.

Boris Kollár informoval, že vláda zatiaľ neplánuje otvoriť reštaurácie ani pre zaočkovaných a tých, ktorí koronavírus prekonali. 

Domov
Zdieľať
Diskusia