Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2021, 17:50
Čas čítania 0:38
Adam Novosad

VIDEO: Iba 14-ročná ruská krasokorčuliarka skočila ako prvá žena v histórii štvoritého rittbergera

NEWS SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené

Mladučká Ruska však svoj skok bude musieť zopakovať na medzinárodných pretekoch.

Mladučká krasokorčuliarka Adelija Petrosjanová zaknihovala prvý štvoritý rittberger v histórii svojho športu. Video z fantastického výkonu krasokorčuliarky na Twitteri zdieľal oficiálny profil ruskej ambasády v Spojených štátoch amerických, uvádza Panarmenian.

Petrosjanová sa zúčastnila na Ruskom pohári, kde sa jej ako prvej žene podarilo úspešne skočiť unikátny kúsok, na ktorý dlhé roky schopnosti krasokorčuliarov nestačili. 

Aj keď z videa niet pochýb, že 14-ročná športovkyňa skok dokončila úspešne, Medzinárodná krasokorčuliarska únia (ISU) ju medzi rekordérky zatiaľ zapísať nemôže – Petrosjanová bude musieť rittbergera zopakovať po ruskej súťaži aj na medzinárodných pretekoch.

Ako prvému mužovi sa štvoritý rittberger podaril Japoncovi Juzuruovi Hanjuovi v roku 2016 na pretekoch v Kanade. Zatiaľ nie je jasné, kedy sa mladá Ruska pokúsi svoj rekordný skok zopakovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia