Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2021, 11:30
Čas čítania 5:08
Adrián Lukáč

Týždeň v športe: Tragický týždeň slovenského hokeja, najkrajšie góly Sádeckého, gól sezóny NHL, NaVi prepísalo históriu a iné

Týždeň v športe: Tragický týždeň slovenského hokeja, najkrajšie góly Sádeckého, gól sezóny NHL, NaVi prepísalo históriu a iné
Zdroj: Twitter/PGL
ŠPORT ELEKTRONICKÉ ŠPORTY (E-ŠPORTY) ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Toto sú najzaujímavejšie udalosti, ktoré sa udiali v športe za uplynulý týždeň.

Uplynulý týždeň priniesol viacero skvelých športových výsledkov, zrušenie dlhoočakávaného zápasu v Oktagone, ktorý z ničoho nič nahradil rovnako atraktívny súboj slovenskej legendy proti českému šampiónovi, ale aj dve tragické udalosti z prostredia slovenského hokeja.

Boris Sádecký prehral svoj najväčší boj

Najväčší šok pre fanúšikov slovenského hokeja prišiel v stredu 3. novembra. Klub Bratislava Capitals oznámil, že Boris Sádecký, ktorý skolaboval päť dní predtým počas zápasu nadnárodnej ligy ICEHL, svoj najväčší boj v živote prehral. Boris mal len 24 rokov.

Vo svojej krátkej kariére sa predstavil v mládežníckych tímoch a neskôr aj v A-tíme Dukly Trenčín, v drese slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta v kategórii do 18 a neskôr aj do 20 rokov, v KHL v drese Slovana Bratislava, v ktorom strelil jeden z najkrajších gólov sezóny 2017/2018, a vo svojej poslednej sezóne nastúpil na 11 zápasov za tím Bratislava Capitals, v ktorom patril k lídrom produktivity s bilanciou 4 + 3. Toto je Borisov legendárny gól za Slovan:

Dušan Pašek ml. spáchal samovraždu

O dva dni neskôr zasiahla klub Bratislava Capitals ďalšia veľká rana. Vo veku 36 rokov spáchal samovraždu bývalý hokejista a súčasný generálny manažér Capitals Dušan Pašek mladší.

Dušan Pašek ml. pôsobil vo svojej kariére najmä v slovenskej extralige v kluboch HC Slovan Bratislava, HK 36 Skalica, HC Košice, ŠHK 37 Piešťany a HC Banská Bystrica. Našu najvyššiu hokejovú súťaž dokázal trikrát vyhrať – v sezóne 2004/2005 v drese Slovana a v sezónach 2010/2011 a 2013/2014 v drese Košíc. 

Odporúčané
Zomrel bývalý hokejista Dušan Pašek ml. Stalo sa to iba dva dni po tom, čo ohlásil smrť mladého hokejistu Sádeckého Zomrel bývalý hokejista Dušan Pašek ml. Stalo sa to iba dva dni po tom, čo ohlásil smrť mladého hokejistu Sádeckého 5. novembra 2021, 11:05

Ružička najlepším strelcom AHL

Mladý talentovaný útočník Adam Ružička má za sebou skvelý vstup do sezóny a pokračuje vo výborných výkonoch. V drese Stocktonu Heat (farmársky tím Calgary Flames) sa mu strelecky darí a v sobotu bol so 7 gólmi na čele tabuľky strelcov AHL. Aktuálne ho o gól predbehol Čech Martin Frk, ktorý však má na svojom konte o dva odohraté zápasy viac.

Gól sezóny v podaní Connora McDavida

V noci z piatka na sobotu padol v zápase medzi Edmontom Oilers a New Yorkom Rangers gól, ktorý bude zaručene patriť k tým najkrajším v tomto ročníku NHL a aktuálne ho môžeme považovať za najkrajší v súčasnej sezóne. Strelil ho najlepší hráč súčasnosti Connor McDavid.

Po tom, čo Oilers prehrávali v zápase už 1 : 4, sa im podarilo vyrovnať na 4 : 4, no opäť inkasovali. Tri minúty pred koncom to však McDavid zobral na seba, obkrúžil stredné pásmo a na hranici útočnej modrej čiary sa pustil medzi štyroch brániacich hráčov. Z tohto súboja vyšiel ako víťaz a krásnym bekhendovým blafákom si vychutnal bezmocného Georgiyeva v bráne Rangers. V predĺžení si ešte McDavid pripísal druhú asistenciu na gól Draisaitla a Oilers tak zdolali Rangers 6 :5 pp.

Sagan víťazom kritéria Giro d'Italia v Dubaji

Kritérium Giro d'Italia sa uskutočnilo v Dubaji v rámci medzinárodnej výstavy Expo. Tieto exhibičné preteky boli súčasťou prezentácie Talianska a zúčastnili sa na nich viaceré veľké mená svetovej cyklistiky. Slovenský „tourminátor“ sa predstavil ešte v drese tímu Bora-Hansgrohe ako víťaz bodovacej súťaže na tohtoročnom Gire.

Domov
Zdieľať
Diskusia