Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2021, 11:05
Čas čítania 1:10
Ivan Koribanič

Zomrel bývalý hokejista Dušan Pašek ml. Stalo sa to iba dva dni po tom, čo ohlásil smrť mladého hokejistu Sádeckého

ŠPORT DUŠAN PAŠEK ML.
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zomrel vo veku 36 rokov.

Podľa Nového Času generálny riaditeľ iClinic Bratislava Capitals Dušan Pašek ml. spáchal samovraždu na bratislavskej Kolibe.

Prednedávnom informoval celé Slovensko o zdravotnom stave mladého hokejistu Borisa Sádeckého a urobil aj ťažký krok, keď všetkým oznámil smutnú správu o jeho smrti. Len pár dní po tom si na život siahol aj samotný Dušan Pašek ml. Smutné je, že pred 23 rokmi spáchal samovraždu aj jeho otec Dušan Pašek st. 

Vo februári 2016 sa pre zdravotné problémy rozhodol Pašek ml. ukončiť profesionálnu kariéru. Po menšej odmlke sa zaradil do štruktúr bratislavského klubu. 


S otcom mal rovnaké hokejové začiatky

Bratislava nebola blízka iba Dušanovi Pašekovi ml., ale aj jeho otcovi. Práve v hlavnom meste obaja začínali s hokejom. V sezóne 2004/2005 si v osemnástich stretnutiach obliekol dres Slovana Bratislava, s ktorým získal majstrovský titul. Neskôr sa na tri roky presunul do Skalice. Jeho ďalšie kroky smerovali na východ Slovenska, kde si na svoje konto pripísal v drese HC Košice prvý hetrik. Na konci sezóny sa s oceliarmi tešil zo zisku svojho druhého titulu.


Dušan Pašek ml. bol odchovancom bratislavského hokeja. V seniorskom mužstve debutoval v sezóne 2003/2004, keď nastúpil na 29 zápasov. V nasledujúcej sezóne 2004/2005 nastúpil na 18 zápasov a so Slovanom Bratislava sa tešil zo zisku majstrovského titulu. Od ročníka 2006/2007 bol hráčom Skalice. Strávil tam tri sezóny. Potom sa presunul do Košíc, kde sa dohodol na zmluve s HC. V zápase proti Banskej Bystrici 23. novembra 2010 zaznamenal svoj prvý hetrik v extralige. Jeho výkony v tejto sezóne boli ovplyvnené zranením, keď pre zlomeninu kľúčnej kosti chýbal na ľade dva mesiace. Na konci sezóny sa tešil zo zisku svojho druhého majstrovského titulu. Vo februári 2016 sa vzhľadom na dlhodobé zdravotné problémy rozhodol ukončiť aktívnu kariéru. Neskôr sa stal generálnym riaditeľom tímu Bratislava Capitals.

Správu budeme aktualizovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia