Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2021, 14:10
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

Len 8 % Slovákov je za sprísnenie interrupcií, ukázal prieskum. Neguje Záborskej argumenty, že ide o tému, ktorá trápi Slovákov

NEWS INTERRUPCIE A REPRODUKČNÉ PRÁVA
Uložiť Uložené

Prieskum agentúry AKO ukázal, že sprísňovanie interrupcií pre drvivú väčšinu Slovákov nie je relevantná téma.

Len necelých 8 % opýtaných Slovákov je za to, aby sa zmenil súčasný interrupčný zákon. Ďalších 30 % nevie na otázku odpovedať. Zvyšných viac ako 60 % si myslí, že by sa mal zákon buď ponechať v pôvodnom znení, alebo ešte viac uvoľniť. 

Ukázal to prieskum, ktorý pripravila agentúra AKO. Dáta zbierali v čase od 21. do 25. októbra na vzorke 1 000 respondentov.

Výsledky prieskumu odprezentovala na tlačovej konferencii poslankyňa a predsedníčka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková, ktorá sa tak snaží vyvrátiť slová Anny Záborskej o tom, že tému interrupcií opakovane otvára, lebo ľudí zaujíma.

V prieskume sa strana SaS pýtala aj na to, či by mali mať štátne nemocnice povinnosť vykonávať umelé prerušenie tehotenstva. Kým Záborská si myslí, že by túto povinnosť mať nemali, až 74 % Slovákov vníma túto problematiku opačne.

Domov
Zdieľať
Diskusia