Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2021, 15:52
Čas čítania 0:57
Kamila Šebestová TASR

Ženy pre Záborskej návrh zákona nestihnú interrupciu alebo na ňu nebudú môcť ísť, tvrdí poslankyňa Jana Bittó Cigániková

NEWS ANNA ZÁBORSKÁ INTERRUPCIE A REPRODUKČNÉ PRÁVA JANA BITTÓ CIGÁNIKOVÁ
Uložiť Uložené

Záborskej zákon vraj podľa mnohých odborníkov ohrozí reprodukčné práva žien.

Návrh zákona „na pomoc tehotným ženám“ obmedzí prístup ženám k interrupciám. Tvrdia to viacerí aktivisti na čele s opozičnou poslankyňou Janou Bittó Cigánikovou. 

„Štyri dni v kombinácii s výhradou vo svedomí, v kombinácii s tým, čo zistila neziskovka Možnosť voľby, že až tretina zdravotníckych zariadení neposkytuje tento zákrok, môže spôsobiť, že ženy sa na interrupciu nedostanú alebo ju nestihnú,“ reaguje na návrh zákona poslankyňa Bittó Cigániková.

Do parlamentu ho predložila Anna Záborská, ktorá sa dlhodobo usiluje o sprísnenie interrupčného zákona, konkrétne ide o jej 19. pokus. Tentoraz ide o predĺženie čakacej lehoty zo 48 na 96 hodín pri všetkých interrupciách. Výnimku majú len prípady, keď je ohrozené zdravie alebo život ženy. Nový zákon by zakázal reklamy na interrupcie, premenoval by interrupcie na ukončenie tehotenstva (namiesto umelého prerušenia tehotenstva).

Domov
Zdieľať
Diskusia